≫ 

Srebro za Majdova, bronza za Vanju Stanković (FOTO)

Srpski sportisti osvojili su u četvrtak na Mediteranskim igrama u Taragoni, u Španiji, dve medalje.

  • 0

Džudista Nemanja Majdov osvojio srebro u kategoriji -90kg, a Vanja Stanković osvojila je bronzanu medalju u twkvondou u kategoriji -49 kg, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

U tekvondou su nastupile Vanja Stanković (-49kg) i Aleksandra Radmilović (-67kg) u ženskoj i Draško Jovanov (+80kg) u muškoj konkurenciji. Posle pobede u prvoj borbi protiv Marokanke Laaraj rezultatom 12-10, Aleksandra Radmilović u četvrtini finala je izgubila od Hrvatice Nikite Glasnović i ostala bez šanse da se bori za medalju.

Vanja Stanković se pohvalila svojom bronzom Foto: OKS

Vanja Stanković je takođe izborila pobedu u prvoj borbi, a u polufinalu je izgubila od Hrvatice Tomić Kristine, što joj je donelo bronzanu medalju. Draško Jovanov je poražen od Francuza Miangue u prvom kolu.

Nemanja Majdov je posle dve ubedljive pobede protiv Eliasa iz Libana i Grka Tselidisa došao do plasmana u finale gde je osvojio srebrnu medalju u meču protiv Sherazadashvilija iz Španije.

Nemanja Majdov desno Foto: OKS

Atletičarka Zorana Barjaktarović je u kvalifikacijama na 200m rezultatom 24,04 zauzela 9. mesto i ostala bez plasmana u finale.

Oba čamca u veslanju: Marko Marjanović u M 1x kao i Igor Ðerić i Aleksandar Beđik u dvojcu bez kormilara (M 2x) su prvim mestom u svojim kvalifikacionim trkama izborili direktan plasman u finale.

U ekipnim sportovima su nastupili rukometašice, obe reprezentacije odbojke na pesku i u basketu 3x3 i vaterpolisti.

Basket 3x3 u muškoj konkurenciji je došao do još jedne pobede, protiv Makedonije rezultatom 21 - 10, kao i devojke koje su savladale reprezentaciju Turske rezultatom 22-13.

Rukometašice su poražene od Turske reprezentacije rezultatom 33-32, odbojkaši na pesku su savladali Libance sa 2-1 u setovima, dok je ženski par izgubio u dva seta od Španjolki.

Vaterpolisti su ubedljivo savladali Francuze rezultatom 14-4 i danas nastavljaju takmičenje utakmicom protiv reprezentacije Portugalije. Izabela Lupulesku je posle dve pobede, u meču za bronzanu medalju izgubila od takmičarke iz Španije i tako zauzela četvrto mesto u singlu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA