≫ 

Sajam sporta postao prepoznatljiv brend Srbije

Sajam će se održati u Hali 1, dok je hala 1a rezervisana za 13. Nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, ali i mnogobrojna predavanja, panel diskusije i radionice Antidoping agencije Republike Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je predstojeći, sedmi po redu, Sajam Sporta postao novi sportski brend i mesto gde građani dolazi da upoznaju šampione, a stranci sistem srpskog sporta.

Sajam sporta, koji tradicionalno organizuju Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Sportski savez Srbije (ŠS) pod sloganom "Put uspeha" održaće se od 23. do 25. novembra na Beogradskom sajmu.

- Kao što smo najavili prošle godine u ovoj smo već oborili sve rekorde, i po broju organizovanih takmičenja i po broju medalja. Ova godina je najuspešnija ikada za srpski sport i nećemo na tome da se zaustavimo", istakao je Udovičić na konferenciji za medije.

Foto: Marko Todorović

On je posebno čestitao predsedniku SSS Davoru Štefaneku na vicešampionskoj tituli na prvenstvu sveta navodeći ga kao primer da se može uspešno baviti sportom i biti na odgovornoj funkciji.

Takođe, najavio je dolazak gostiju iz inostranstva na Sajam sporta, pre svega iz regiona, a već se zna da će na otvaranju biti i proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković.

Prvi čovek Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se Udovičiću na lepim rečima, Ministarstvu na podršci i pozvao decu pre svega da posete Sajam sporta i druže se sa šampionima.

Atletika je najzastupljenija na sajmu sporta Foto: Marko Todorović

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić istakao je da će na Sajmu biti više od 20 aktivacionih zona, mnogo noviteta, predavanja, edukacionih seminara.

Pored organizatora publici će se predstaviti i Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, visoko školske institucije, kao i preko 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, sedam udruženja iz oblasti sporta i mnogi izlagači sportske opreme, rekvizita, suplemenata, pehara i medalja...

Sajam će se održati u Hali 1, dok je hala 1a rezervisana za 13. Nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, ali i mnogobrojna predavanja, panel diskusije i radionice Antidoping agencije Republike Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije.

Ulaz na Sajam biće besplatan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA