≫ 

Meč srpskih rukometašica odložen zbog nereda!

Posle fudbala, situacija u Francuskoj uticala je i na rukomet

  • 3

Evropska rukometna federacija (EHF) zbog protesta u Francuskoj odložila je za 24 sata meč između Srbije i Rusije na šampionatu Evrope, saopšteno je na sajtu RSS.

Kako se navodi, utakmica koja je trebalo da se odigra u subotu od 18 sati "pomerena" je za nedelju u istom terminu.

Takođe, nešto ranije je odložen i duel naše grupe između Francuske i Švedske. Novi termin je nedalja od 15.00 časova.

U Francuskoj su za subotu zakazani novi protesti "žutih prsluka", a policija je zbog toga bila primorana da odloži i nekoliko utakmica fudbalskog šampionata, uz obrazloženej da nema dovoljno snaga na raspolaganju. Podsetimo, protesti su nastali zbog odluke predsednika Makrona da poveća cene goriva.

Što se tiče samog meča protiv Ruskinja, naša najbolja rukometašica Andrea Lekić je rekla:

Andrea Lekić Foto: MN Press

- Rusija je najjača reprezentacija. Šta reći o aktuelnom olimpijskom šampionu, glavni favorit su za zlatnu medalju, jer je Norveška oslabljena na ovom prvenstvu. Nisu igrale u punom sastavu protiv Slovenije. Apsolutni su favoriti, nećemo da pretimo, ali to može biti i naša šansa. Srednji bek Dmitrieva je ključna figura, Vjakireva je bila skoncentrisana na asistencije, manje opasna po gol u dosadašnjem toku takmičenja.

Osvrnula se Andrea i na dosadašnji deo takmičenja.

- Dosta ujednačeno prvenstvo. Drugi deo žreba je lakši od našeg. Crna Gora dolati bez bodova u Nantu, a bilo bi interesantno videti ih u drugom delu i kakve bi rezultate tamo ostvarili. Holandija nije igrala protiv ozbiljnih rivala do sada, Rumunija je pobedila Norvešku, ali to nisu Norvežanke na koje smo navikli. Ruskinje su pokazale čvrstinu, igrale su protiv najtežih rivala i za sada izgledaju najozbiljnije.

VIDEO: Demonstranti gaze policajca u Parizu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosch07

    7. decembar 2018 | 14:57

    A da je to bilo kod nas .... ajd' što bi nam oduzeli prvenstvo, nego sto bi jos neko zaglavio na robiju plus kazne .... ali ovako oni su EU .... mi smo gospoda na mnogo višem nivo od njih ....

  • boki

    7. decembar 2018 | 18:05

    Kuku da je to bilo u srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA