Kako zaustaviti Brazil i Toleda?

Desni bek Brazilaca će biti glavna pretnja odbrani Orlova

  • 1

Rukometna reprezentacije Srbije od 15.30 minuta (Arena Sport 1, RTS 2) igra možda i najvažniji meč na Svetskom prvenstvu.

Protivnik u 3. kolu je selekcija Brazila - direktan konkurent za plasman u narednu rundu! Ali i selekcija koja je u 1. kolo dobrano namučila moćnu Francusku.

Brazilci su poraženi od Francuza rezultatom 24:22, a u jednom trenutku je bilo čak 21:21. Na toj utakmici dominirao je desni bek Hoze Toledo, inače član poljske Visle.

Dao je osam golova, a činjenica da je čak 14 puta šutirao ka golu Trikolora jasno govori da dosta toga zavisi od njega. Protiv Nemačke, u ubedljivom porazu od 34:21, dao je pet golova.

Pitanje je - kako ga zaustaviti?

- Brazil je nezgodna reprezentacija, pravljena za OI u Riju, deset godina su zajedno. Promenjen je samo trener i možda dva ili tri igrača. Sa Toledom sam igrao, dobar je. Pogotovo ako krene dobro od početka. Dosta im znači i na tu stranu moramo da obratimo pažnju. Imaju dobre bekove i kvalitetnu odbranu - rekao je u najavi meča igrač Orlova Miljan Pušica.

Toledo u akciji protiv Nemačke Foto: AP/Tanjug

Selektor Nenad Peruničić je, u međuvremenu, promenio golmana. Umesto Cupare u tim je uskočio Milosavljev, što jasno govori da popularni Terminator nije bio zadovoljan u defanzivi.

Uostalo, sam je to priznao posle meča sa Francuskom u drugom kolu, dok je u najavi meča sa Brazilom rekao:

- Brazilci izgledaju kao Francuzi. Malo slabiji u individualnom kvalitetu, ali sličan sistem igre. Jako agresivni, jako puno rotacije, ukrštanja. Ne libe se, nemaju opterećenje da pale iz svih pozicija. Kažete da imaju sedam igrača sa preko 100 nastupa, ali mi imamo mladost. Ne odustajem.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    14. januar 2019 | 12:39

    Surova realnost, sad se bojimo i od Brazila u rukometu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA