≫ 

Trener junak Rusije - spasio igrača koji je bio na ivici smrti! (VIDEO)

Brzom reakcijom sa klupe sprečena je tragedija na hokejaškom terenu

  • 1

Ivan Orlov je junak dana u Rusiji, definitivno čovek čije će ime dok je živ pamtiti hokejaš Dmitri Tuturkin, kome je pomenuti Orlov spasio život posle opasne povrede na utakmici amaterskih timova. 

Meč između ekipa Sojuz i NBD-bank pao je u senku pada Tuturkina, koga je protivnički igrač "bodičekom" zakucao u zaštitni zid, a ovaj u besvesnom stanju ostao da leži na ledu.

Jasno je bilo svima da je situacija sa povređenim hokejašem ekstremno opasna, nije davao znake života, pa je nešto pod hitno moralo da se preduzme dok se čekao dolazak hitne pomoći. Svaki sekund je bio bitan, znao je to i trener jedne od ekipa Orlov, koji je odmah krenuo da reanimira životno ugroženog igrača.

Dok su ostali gledali, Orlov je energičnim zahvatima i pristiscima o grudi vraćao u život hokejaša. Situacija je bila krajnje dramatična, uznemirujući prizor pojačavala je krv koja se širila iz rane na glavi Tuturkina.

Srećom, intervencija trenera je uspela, Tuturkin je počeo da daje znake života, u međuvremenu je stigla ekipa hitne pomoći i preuzela hokejaša.

- Dmitrijeva vilica je bila stegnuta, usne su mu bile plave i pena mu je izlazila na usta - prepričao je jeziv trenutak Orlov za lokalne medije.

- Jezik mu je blokirao dotok vazduha. Srećom, uspeli smo da mu ga izvadimo. Posle toga sam neprekidno pritiskao njegove grudi, sve dok nije počeo da diše. Posle još nekoliko pritisaka, i srce mu je ponovo proradilo. Koji trenutak kasnije osetili smo da diše, otvorio je i oči. Mislim da je bez vazduha bio čitav minut.

Orlov je ispričao da nikad nije završio kurs iz prve pomoći, već je tokom igračke karijere, gledajući nekoliko sličnih momenata, naučio kako da je primeni - i to se pokazalo spasonosno za Tuturkina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA