≫ 

Reprezentativac Srbije se posle 212 mečeva za Orlove i mnogo medalja oprostio od nacionalnog dresa! (FOTO)

Nikola Rosić objavio kraj bogate karijere

  • 3
Nikola Rosić Foto: MN Press

Proslavljeni reprezentativac Srbije Nikola Rosić odlučio je da se posle 212 utakmcia koliko je odigrao u dresu Srbije, oprosti od nacionalnog tima. 

On se emotivnom porukom obratio javnosti i istakao nadu daće njegove kolege nastaviti kontinuitet osvajanja medalja:

- Posle puno razmišljanja i razgovora sa mojom porodicom morao sam da donesem tešku, ako ne i najtežu odluku u životu, da napustim nacionalni tim...U reprezentaciju Srbije sam ušao sa 16 godina i ponosan sam na to što sam imao čast da odrastam i delim mnogo emocija sa saigračima, da se svakoj narednoj akciji i svakom letu radujem svestan da cu imati priliku da se borim za svoju zemlju...Kad sam počinjao nisam ni sanjao da ću braniti boje svoje zemlje u cak 212 utakmica i osvojiti toliko medalja...

Foto: MN Press

- Žao mi je sto više neću imati priliku da obučem dres reprezentacije i sa drugim momcima “izgaram" na terenu kao sto smo uvek i činili...Neizmernu zahvalnost dugujem mojoj porodici i prijateljima, na podršci koju su mi davali svih ovih godina , bili uz mene na svakoj utakmici, treningu...stručnom štabu i saigracima, na svim momentima koje smo proživeli zajedno...nekada nije bilo lako, ali smo znali za sta se borimo u svakom trenutku...Vama navijačima na podršci i energiji koju ste nam davali da uvek izvučemo maksimum i borimo se za mesto na podijumu...

- Došao je trenutak da se oprostim od nacionalnog dresa i postanem navijač broj jedan, da se nastave uspesi reprezentacije i niz osvajanja medalja...Hvala ti Srbijo na svim emocijama - poručio je Rosić!

Da pdosetimo, Rosić je pored 212 utakmica za reprezentaciju osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2011. godine i dve bronzane medalje 2013. i 2017. godine, kao i zlato uz tri srebra u svetskoj ligi. Takođe, ima i svetsku bronzu osvojenu 2010. godine u Italiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👏

    23. februar 2019 | 13:18

    BRAVO NIKOLA. POZZ ZA TEBE OD TVOJIH ŠKOLSKIH DRUGARA IZ ULICE DUŠKO RADOVIĆ IZ MIRIJEVA. BIO SI I OSTAO DIVAN KAO ČOVEK.

  • Srbija

    23. februar 2019 | 12:08

    Tugaa😢 Srećno dalje!!!!

  • vb

    23. februar 2019 | 21:24

    Pozdrav za Džonija, najveću legendu i velikog šmekera sa Zvezdare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA