≫ 

Zbog vas sam naučila da se borim u životu: Emotivno pismo jedne devojke raznežilo srpske vaterpoliste (FOTO)

Devojka koja je rođena u vreme Olimpijskih Igara u Seulu 1988. preživela je pravu dramu kao dete, ali je uz vaterpoliste naučila da istraje

  • 5

Izvesna Aleksandra Stojanović uradila je nešto fenomenalno. Poslala je pismo selektoru vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanu Saviću, kao i novinaru Sportskog žurnala, doajenu koji prati vaterpolo 30 godina, Dejanu Stevoviću sa naslovom "Preko trnja do zlata".

Kako prenosi kolega Stevović na svom Fejsbuku, pismo je bilo na deset, bez greške, iskucanih strana.  Ali, ipak su pročitali i on i Dejan Savić i raznežili se, a deo pisma i čitavu priču pročitajte i vi.

BORILA SE ZA ŽIVOT

- Dok su se naši sportisti borili na Igrama u Seulu 1988. ja sam se tih dana borila za život u inkubatoru za prevremeno rođene bebe. Pobedila sam, ali je ostala dečija cerebralna paraliza. I onda iz dana u dana, naporne vežbe, teške, bolne. U proleće 1996, kada sam imala osam godina, napravila sam prve korake"

Zatim je Aleksandra opisivala do detalja, Aleksandra, danas profesorka knjževnosti kojoj je engleski kao maternji, sva takmičenja,utakmice, radosti i retke dane tuge zbog poraza.

- Obožavala sam Daču, bila presećna kada se slikao samnom u njegovoj kafani. Posle sam obožavala Vanju, danas su to Fića, Prlain i Manda ali je Dača bio na početku.

Foto: Fejsbuk/Dejan Stevović

UZ VATERPOLISTE PROHODALA

Završetak teksta pročitanog u cugu:

-Zato sam i napisala priču jer su mi vaterpolisti i praćnje tog sporta, njihova borba, vera, snaga, umnogome doprineli da istrajem, da se izborim sa invaliditetom, da prohodam, završim školu, fakultet i nastavim borbu kroz život. Strpljivo čekam i nadam se da ću konačno upoznati celu vaterpolo reprezentaciju i ostvariti tinejdžerski san.

- Ako se nikada ne upoznamo, gospodo vaterpolisti,šmekeri i mangupi znajte da postoji jedna devojka koja vas voli, veruje i verovaće uvek u vas - napisala je Aleksandra.

Selektor Srbije Dejan Savić je odmah doneo odluku i pozvao je na trening ekipe.

Zlatni delfini za zlatnu devojku Foto: MN Press

Došla je na bazen a vaterpolo asovi njih 23 ojica u vodi. Savić joj maše i poklanja joj buket cveća, a onda su svi vaterpolisti izašli iz vode i pozdravili se sa Aleksandrom. Poslednji, naravno, Fića. Lopta sa potpisima.

SUZE ZBOG DAČE IKODINOVIĆA

Ali, to nije bilo sve. Dejan Savić vadi iznenađenje čuvano za kraj i poziva daču Ikodinovića koji je došao da se upozna s Aleksandrom

Aleksandra više nije izdržala i onda su se u njenim očima pojavile suze. Zagrljaji, slikanje za uspomenu, a selektor još dodaje da je čekaju dva kompleta ulaznica za finale Svetske lige u junu.

Aleksandra je otišla zadovoljna jer joj se ispunio tinejdžerski san.

(Telegraf.rs/facebook/dejan stevović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    2. april 2019 | 19:45

    To je prava i lepsa strana Srbije,ovakve zivotne price,jednostavno nateraju i obicnog coveka da pusti suzu.

  • Сербия

    2. april 2019 | 19:44

    Браво људине! Желим вам сву срећу овога света!

  • Dzedaj

    2. april 2019 | 20:19

    Legendeeeeeeee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA