≫ 

Rukometaši prvi put u Areni posle večeri najvećeg uspeha srpskog rukometa

Orlovi spremni za meč sa Hrvatima

  • 0

Reprezentacija Srbije odradila je prvi i ujedno poslednji trening u Areni pred utakmkicu sa selekcijom Hrvatske u okviru trećeg kola kvalifikacija za EP 2020.

"Orlovi" su se posle sedam godina vratili u halu u kojoj su napravili najveći uspeh srpskog muškog rukometa od kada je Srbija samostalna zemlja (2006). Rukometaši su na tom mestu januara 2012. godine igrali finale Evropskog prvenstva sa Danskom.

Na kraju su se okitili srebrom, ali su u polufinalu takmičenja pobedili upravo Hrvatsku odličnim drugim poluvremenom. Darko Stanić je na golu tada bio jedan od junaka preokreta pošto su Hrvati posle pola sata igre vodili sa 14:13.

- Izuzetno je bitan meč ispred nas. Moramo da idemo na pobedu, i pored toga što je Hrvatska favorit. Moramo da popravimo utisak sa Svetskog prvenstva - rekao je levi bek Srbije Miljan Pušica pred meč u četvrtak.

Kada je reč o poslednjem međusobnom susretu, on je odigran pre godinu dana na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i tada su domaćini sa kusurom vratili našoj selekciji 32:22.

Srbija i Hrvatska u četvrtak igraju od 18 časova.

VIDEO - Sve prštalo u rukometnom derbiju Brazil - Hrvatska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA