≫ 

Vaterpolisti uredili dvorište škole za decu ometenu u razvoju! (FOTO)

Vaterpolisti Srbije se spremaju za finalni turnir Svetske lige u Beogradu, ali su našli vremena i za druženje i rad sa najmlađima

  • 5

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić i igrači Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nemanja Vico u subotu su zajedno sa đacima učestvovali u sređivanju dvorišta Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju Dragan Kovačević.

Naši delfini svoje kapice su zamenili šlemovima u punom jeku priprema za Finalni turnir Svetske lige kako bi se uključili u akciju koja je samo uvod u 1,3 miliona dinara vrednu rekonstrukciju krova ove institucije. Planiranu adaptaciju obezbedio je Vaterpolo savez Srbije preko svojih partnera i sponzora iz građevinske firme Jadran.

humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS

- Svesni uloge koju imamo u javnom životu hteli smo da pažnju koja nam je poklonjena preusmerimo na jednu od društveno najznačajnijih tema. To je inkluzija dece sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u redovne tokove društva. Želimo da učestvujemo u njihovoj borbi da stvore okruženje u kojem mogu da razviju svoj pun potencijal i tako jednoga dana postanu ne samo ravnopravni članovi našeg društva, već i ljudi sposobni da čine izuzetne stvari.

-Mi verujemo da je svako dete rođeno za velika dela i da je na nama da mu obezbedimo uslove u kojima će odrasti u najbolju verziju sebe. Jedan od najvažnijih je i pravo na kvalitetno obrazovanje. Zato smo danas ovde“, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić.

humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS

Nakon akcije sređivanja dvorišta i farbanja ograde škole Dragan Kovačević počeće radovi na rekonstrukciji krova, koji bi trebalo da budu završeni najkasnije do kraja jula. Na taj način đacima i zaposlenima u ovoj instituciji biće obezbeđeni bolji uslovi za edukaciju i rad od samog početka naredne školske godine

„Sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali pozivu naših partnera iz Vaterpolo saveza Srbije da doniramo radove i školi obezbedimo nov i siguran krov. Jadran sedamdeset godina čuva tradiciju i gradi budućnost. Zgrada Skupštine, Generalštaba, Univerzitetska biblioteka Svetozar Marković, Kalemegdanska tvrđava... danas gotovo da nema značajnijeg zdanja u Beogradu koje naša kompanija nije sačuvala od zaborava i udahnula mu novi život.

humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS

- Ipak, u našem portfoliju najznačajnije su institucije za prihvat i zdravstvenu negu najmlađih koje godinama unazad podržavamo donacijama u vidu završnih radova u građevinarstvu. U fokusu našeg društveno odgovornog poslovanja od samog osnivanja su deca - naši najmlađi šampioni. Nastavićemo da ulažemo u njihovo odrastanje, svesni da je to najbolja investicija u bolju budućnost svakoga od nas“, naveo je Srđan Popov, direktor Jadrana.

Direktorka škole Silvana Plavšić istakla je da će neophodna rekonstrukcija obezbediti bolje uslove za 150 učenika, raspoređenih u 19 odeljenja od prvog do osmog razreda i dve grupe predškolaca sa smetnjama u razvoju, koji pohađaju ovu instituciju.

humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS

- Želimo da zahvalimo Vaterpolo savezu Srbije i selektoru Dejanu Saviću na izuzetno plemenitom gestu i naporima da nam obezbede donaciju kompanije Jadran, kojom će biti saniran dotrajali krov.

- Posebno smo zahvalni jer je Savez iskoristio veliku pažnju javnosti koju pobuđuje Svetska liga da stavi akcenat na rad i uspeh učenika sa smetnjama u razvoju. Naši đaci su u ovoj školskoj godini izvojevali pobede na takmičenjima iz srpskog jezika, istorije, pevanja, stonog tenisa i bagmintona. Oni su istinski šampioni baš kao i naši vaterpolisti, i ulaganje u njihovo obrazovanje i kvalitetno odrastanje je ulaganje u nove uspehe koji ih zasigurno očekuju- istakla je Plavšićeva.

humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS
humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS
humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS
humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS
humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS
humanitarna akcija, vaterpolisti Foto: VSS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA