≫ 

Pijetlović: Hrvati su favoriti, nadam se da će publika biti naš sedmi igrač

Vaterpolista Srbije uveren u dobar rezultat u Svetskoj ligi

  • 1

Vaterpolo reprezentativac Srbije Duško Pijetlović, pred predstojeći završni turnir Svetske lige u Beogradu, rekao je da se nada da će publika ekipi biti sedmi igrač.

Završni turnir Svetske lige igra se od 18. do 23. juna na Tašmajdanu.

- Osvajali smo dosta puta Svetsku ligu i nadam se da će i publika biti naš sedmi igrač u bazenu i da ćemo na taj način pokazati kako treba da se igra za Srbiju pred našom publikom. Mislim da će nam to biti podstrek da osvojimo turnir. Prvenstveno zbog publike, a drugo da bismo što pre ostvarili cilj, a to je plasman na Olimpijske igre - rekao je Pijetlović Tanjugu.

VIDEO: Ovo su heroji Srbije

Srbija u utorak počinje takmičnje protiv Australije od 21 sat, a posle slede utakmice protiv Hrvatske i Kazahstana u istom terminu.

- U našoj grupi Hrvati su, pored nas najveći favoriti, jer dolaze u punom sastavu, za razliku od Mađara. Nama je grupa teška, imamo dve fizički zahtevne utakmice protiv Australije i Hrvatske. Nadam se da ćemo to odradititi kako treba, kako bismo u četvrtfinalu imali lakšeg protivnika - kazao je Pijetlović.

Na bazenu Tašmajdan srpski vaterpolisti ostvarili su neke od najvećih uspeha, pa je Svetska liga prilika da još jednom zablistaju na ovom plivalištu.

- Dugo nisam igrao na otvorenom bazenu na Tašmajdanu, a poslednji put kad sam igrao bio mi je taličan. Nadam se da se to neće promeniti ni ove godine - istakao je Pijetlović i dodao da motiva neće faliti.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, Duško Pijetlović Duško Pijetlović u bazenu; Foto: Tanjug/AP

- Motiv uvek postoji. Čovek koji igra za reprezentaciju njemu motiv nije problem. Nisam još upoznao srpskog sportistu koji nema veliki motiv kada je reprezentacija u pitanju. Nekad je bila i slabija forma, ali smo na motiv dobijali sve utakmice - rekao je on.

Završni turnir dolazi posle napornih klupskih sezona, koje se trajale do pre nekoliko dana.

- Mislim da ni mi, kao ni ostale ekipe nismo uigrani. Oni imaju više igrača u svojim ligama pa su upoznatiji jedni sa drugima, a mi smo raštrkani po svim drugim ligama. Imamo još vremena da se ukomponujemo. To nam nije smetalo dosad, nadam se da neće ni sada - zaključio je Pijetlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA