≫ 

Filipović "bombama" potopio Australiju za finale Svetske lige! (FOTO)

Sa Hrvatima za titulu prvaka Svetske lige u nedelju od 16.45

  • 13

Vaterpolisti Srbije pobedili su Australiju 16:11 i plasirali se u finale Svetske lige koja se igra na beogradskom Tašmajdanu.

Delfini, čiji je sponzor Uniqa osiguranje, su od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali dešavanja u bazenu, posebno su raspoloženi za igru bili Filip Filipović (pet golova) i Andrija Prlainović (tri gola), pa Australija nije imala mnogo šansi.

To se pokazalo već od prvih minuta kada su naši igrači zahvaljujući snažnim šutevima spomenute dvojice momaka trasirali dalji tok meča, a Srbija je povela 4:0.

___ Foto: MN Press

Australijanci su uspeli da se upišu na semafor pre kraja prvih osam minuta igre, ali je naša ekipa postigla šest. Druga četvrtina donela je drugačiju Australiju. Onako kako su Kenguri igrali u prvom meču protiv Srbije (12:8 za Delfine), tako su isplivali u drugoj četvrtini.

Igrali su tvrđe i bolje u odbrani i tako su dugo držali Srbiju na samo jednom postignutom golu, a oni su se primakli na minus tri.

Međutim, u finišu poluvremena je proradila odbrana Delfina, počeli su sbolje da koriste i prednost igrača više, pa su Filipović i Vico golovima vratili prednost od pet pogodaka i posle 16 minuta igre je bilo 9:4.

___ Foto: MN Press

U nastavku je Australija igrala promenljivo, ali je konstanta u igri naše ekipe bio sjajni Filipović. On i Duško Pijetlović su pogocima u pravim trenucima čuvali prednost Srbije sve do četvrte četvrtine kada je Kejs pogotkom sa centra smanjio zaostatak na dva poena.

Usledila je nova sjajna rola i gol Filipovića za 15:11 na dva minuta do kraja utakmice, čime je stavljena tačka na nju. Srbija i Hrvatska igraju za prvo mesto od 16.45 na bazenima Tašmajdana jer je Hrvatska pobedila Španiju u drugom polufinalu sa 10:8.

Za treće mesto na turniru boriće se Australija i Španija od 15 sati.

___ Foto: MN Press

Srbija - Australija 16:11 (KRAJ)

Četvrta četvrtina:

8. minut - GOOOOOL! Filipović još jednom odličan, pogađa za 15:11 i praktično završava posao i odvodi svoju ekipu u finale! Pobeda je do kraja potvrđena još jednim golom za 16:11.

6. minut - Kriza u igri Srbije, pogađaju Australijanci sa centra, precizan je bio Kejs, treći gol za 13:11 u korist Srbije.

4. minut - Vico nije iskoristio isključenje Nejtana Pauersa, na drugoj strani momci u žutim kapicama jesu poentirali posle isključenja Ranđelovića i Srbija vodi 13:10.

3. minut - Rouč koristi peterac koji je bio pomalo sporan. Međutim, Filipović odgovara svojim novim dobrim udarcem za 13:9.

2. minut - Konačno prekinuta "suša" u napadu Srbije posle tri uzastopna gola Australije. Duško Pijetlović se oslobodio čuvara dobio loptu pred golom i poentirao u ugao za 12:8.

1. minut - Sjajan šut Ričarda Kembela, Australijanci se približavaju na -3! Bio je blizu da odbrani Mitrović, ali je lopta od njegove ruke otišla u prečku, a od prečke u gol za 11:8.

Treća četvrtina:

___ Foto: MN Press

8. minut - Lahlan blokira Mandića, Mitrović na drugoj strani fantastičan u odbrani šuta Rouča. Uprkos dobrom ritmu srpskog golmana, gosti su uspeli da postignu gol 11:6, a onda i za 11:7 jer je u poslednjem napadu isključen Andrija Prlainović, što su rivali Srbije iskoristili.

5. minut - Nova prečka Australijanaca, ali i gol u mreži Srbije za 10:5. Međutim, sjajna kontra Prlainovića i žabica sa desnog oka vraća njegovom timu +6, pa Srbija vodi 11:5.

3. minut - Dva dobra napada Australije, jedna prečka i jedna odrana našeg golmana, u međuvremenu je Pijetlović promašio iz lepe akcije ali smo postigli gol za 10:4.

Druga četvrtina:

___ Foto: MN Press

8. minut - Treće uzastopno isključenje, Lahlan ide van, što koristi Nemanja Vico i dobija lotpu pred golom Australije za lep gol i 9:4 na kraju prvog poluvremena!

7. minut - Dvaput pokušavaju da spuste loptu pred gol Australijanci i oba puta se Delfini dobro brane. U odbrani sada izlaze na presing i to im se dvaput osvetilo kao isključenje. Prvi put nismo iskoristili šansu, iz druge je Filipović "probušio" mrežu gostiju za 8:4. Isključen je prethodno Nejtan Pauers.

6. minut - Kejs isključen, Jakšić pogađa stativu i ne koristimo igrača više. Falilo je malo sreće.

5. minut - Bolje igra Australija i bolje dolazi u poziciju za šut, novi gol i novo smanjenje prednosti sa pet na tri gola - 7:4 za Srbiju.

3. minut - Po jedan gol na obe strane, Srbija za sada ima kontrolu rezultata, ali Australijanci igraju vidno angažovanije. Za Delfine je pogodio Prlainović pa sada domaćin vodi 7:3.

Prva četvrtina:

___ Foto: MN Press

8. minut - Edvards smanjuje prednost naše selekcije sjajnom dijagonalom u ćošak gola Delfina za 6:2.

7. minut - Čekao je Filipović,vrebao rupu u odbrani i dočekao je: usledila je nova bomba za drugi pogodak i šesti ukupno za Srbiju, 6:1.

6. minut - Australijanci uz malo sreće daju gol u šestom minutu, lopta je prošla kroz ruke Mitroviću, ali naši momci već u sledećoj akciji koriste igrača više i isključenje Rajsa Haudena za 5:1.

5. minut - Loše ide lopta u napadu, ali je Kejs imao vaterpolo zicer svega nekoliko metara od našeg gola. Mitrović je odbranio, a već u narednom napadu Srbija dobija peterac koji je izborio Vico. Prlainović daje gol iz penala i Srbija vodi 4:0.

3. minut - Strašan šut iz okreta Prlainovića za 3:0!

2. minut - Dve bombe Filipovića i Mandića za rano vođstvo Srbije 2:0 posle dva minuta i 20 sekundi. Australija je prvi napad na meču dobila brzim plivanjem, ali je Mitrović još bolje odreagovao u prvom napadu Kengura i odbranio.

VIDEO - Savić posle velike pobede nad Hrvatskom: Obećano - ispunjeno, publika je dobila spektakl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA