MOK skinuo zabranu, Rusima vraćeni državni simboli na OI u Tokiju!

Međunarodni olimpijski komitet vraća ruske simbole na sledećim Igrama

  • 2

Olimpijski komitet Rusije dobio je pozivnicu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a ruski sportisti će posle punih pet godina i doping skandala moći opet da se takmiče pod svojim nacionalnim simbolima.

Rusima su oni bili zabranjeni pa su se takmičili pod neutralnom zastavom, a svi sportisti su morali pojedinačno da se prijavljuju za OI.

Tako je bilo početkom prošle godine kada su nastupali na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

I kada bi osvajali medalje, one se nisu računale na kontu Ruske federacije. Sve to zbog skandala koji je izbio 2015, a na osnovu kog je kasnije nastalo i nekoliko dokumentaraca.

Takođe, tada su ukinuta sva ovlašćenja Atletskog saveza Rusije i ograničena su samo na granice države. Zanimljivo je da je odluka MOK stigla samo mesec i po dana nakon što je po 11. put zuaredom Atletskom savezu produžena zabrana.

Ruski atletičari su i u međuvremenu osvajali medalje i takmičili se međunarodno, a neki od njih su čak i počeli da ismevaju svoj položaj pa je na primer Aksana Gataulina tako nosila ping zastavu sa tufnama umesto ruske kada je pobedila na EP za juniorke.

VIDEO - Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije posetila Atletski savez Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R R

    26. jul 2019 | 23:16

    Staro pravilo i stara fora kad im nista ne mozes onda im se pridruzi . Btavo Braco jis jednom ste dokazali da ste najjaci u svemu, jedino sto dusmanima ostaje je to da mogu samo da vas mrze i nista drugo.

  • Misko

    26. jul 2019 | 23:01

    Vratili kad im Amerika to dozvolila, koji poslusnici sve, madre dios.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA