≫ 

Skijaški sport ostaje bez jednog od najboljih: Marsel Hiršer ide u penziju! (FOTO)

Sa samo 31 godinom, ali će razlog mnogi razumeti

  • 0
1131214969 Foto: Guliver/Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Austrijski skijaš Marsel Hiršer se ne vraća na ski staze. Mada je na kraju prošle sezone rekao da su šanse da se vrati "pola-pola", odlučio je da se posveti porodici i da završi priču sa profesionalnim sportom.

Hiršer je na vrhunskom nivou skijao duže od decenije i toliko bio prisutan u slalomu i veleslalomu, a svoju odluku je u Salcburgu objavio u sredu.

Objasnio je između ostalog da je zamišljao da se povuče dok još pobeđuje, a to je ove sezone u Svetskom kupu učinio rekordni osmi put.

- Jedan od najboljih Postoji mnogo razloga za to. Moja odluka predstavlja njihov zbir. Sve je teže naći motivaciju i sve je kraće vreme tokom leta za oporavak.

Srećan sam jer sam 12 godina skijao na visokom nivou, bez ozbiljnijih povreda. Verujem da sam imao neverovatno mnogo sreće, da na dva zdrava kolena mogu da se vratim kući.

Pametna je odluka to što sam u ovom trenutku završio karijeru. Rado ću je se sećati. Srećan sam zbog svega što sam postigao. Sve bih isto ponovo uradio - rekao je Hiršer.

Austrijanac ima tri medalje, dve zlatne i jednu srebrnu sa Olimpijskih igara, te pet pojedinačnih zlata sa Svetskih prvenstava, dvaput je pobeđivao timski, a poseduje i četiri srebra.

Ima osam Kristalnih globusa i šest malih globusa, 67 pobeda i samo su Ingemar Stenmark i Lindzi Von po broju pobeda ispred njega. U Svetskom kupu se još 71 put peo na podijum.

VIDEO - Kad se ove Ruskinje skinu u kupaći i stanu na sneg nema zime

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA