≫ 

Terzić: Ovo je bio pakao u kom nikada nismo igrali!

Selektor o atmosferi i novoj medalji odbojkašica

  • 5
Zoran Terzić Foto: inside.cev.eu

Odbojkašice Srbije odbranile su titulu šampiona Evrope pošto su u velikom finalu savladali domaćina  Tursku usred Ankare u pet setova 3-2 (25:21, 21:25, 25:21, 22:25, 15:13), posle ogromne drame i nestvarnog preokreta. 

Posle meča, i novog odličja selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić je istakao da je ekipa kroz pakao u Ankari došla do titule šampiona Evrope.

- Iskreno govoreći, verovatno da se igralo bilo gde mislim da bismo dobili utakmicu nekim drugim rezultatom. Ovo je bio pakao u kom nikada nismo igrali. Od prvog sudijskog zvižduka do poslednjeg poena je bila neverovatna atmosfera, bez ikakve komunikacije sa ekipom, nismo mogli da se čujemo... - rekao je Terzić.

On je istakao da je bilo teško igrati.

- I sami vidite šta se dešava, možemo da igramo dobro i da sa izgubljenih set ili dva osvojimo, možemo da igramo loše i opet da osvojimo... To je pokazatelj da je ovo prava ekipa koja zna šta hoće, koja nikada ne odustaje i koja će uvek ići na pobedu - dodao je Terzić.

Iako je u petom setu preokret donela Bjanka Buša nizom servisa pri rezultatu 9:6 za Tursku, selektor ističe da je trebalo osvojiti i tih šest poena, a i preostale do pobede.

- Definitivno je da je Bjanka pokazala u jednom izuzetno teškom trenutku da može da odradi posao na vrhunski način i da je ne interesuje to što je oko nje 15.000 navijača Turske - istakao je Terzić.

VIDEO: Terzić protestom destabilizovao Turkinje i prelomio finale

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA