≫ 

Navikle smo se na balkon, ali hoćemo zlato i u Tokiju: Srpske heroine stigle u Beograd sa peharom!

Odbojkašice sletele na aerodrom "Nikola Tesla" u ponedeljak uveče i sa sobom donele medalje iz Turske

  • 6
Doček odbojkašica Foto: TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Grupa okupljenih navijača je zapevala "Srbija, Srbija" kada su zlatne reprezentativke Srbije stigle na dolazni terminal, a posebnim aplauzom su nagrađeni i članovi stručnog štaba na čelu sa selektorom Zoranom Terzićem.

Navijači su odmah posle slikanja pohrlili da se slikaju sa svojim junakinjama koje su u nedelju u pet setova pobedile Tursku u finalu Evropskog prvenstvca u Ankari (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13)

- Ovo je ono što smo toliko željno iščekivali. Bili smo dugo i na prvenstvu i na turniru nedelju dana pred Evropsko. Bilo je iscrpljujuće i psihički i fizički, ali kad nas sačekaju navijači ovde i naši najbliži preplavljeni smo emocijama ali će se sve slegnuti - prvi su utisci kapitenke Maje Ognjenović po dolasku na aerodrom "Nikola Tesla".

BEOGRAD ODBOJKASICE DOCEK Foto: Tanjug / FILIP KRAINCANIC

Našim najboljim odbojkašicama sada sledi odlazak na čuveni balkon ispred Skupštine Beograda.

- Balkon je posebna emocija ali smo se sad malo i navikle i postalo nam je normalno. S jedne strane raduje, ali nije baš karakteristično da vam odlazak bude uobičajena stvar svake godine. S nestrpljenjem čekamo da pozdravimo sve koji su navijali za nas i žurimo ka balkonu - rekla je kapitenka Srbije.

Dočćek odbojkašica Foto: Tanjug

Odbojkašice su zlatom u Ankari osvojile treću zlatnu medalju u poslednje dve godine pošto su u Bakuu 2017. takođe postale prvakinje Evrope, a onda prošle godine i svetske šampionke.

BEOGRAD ODBOJKASICE DOCEK Maja Ognjenović među navijačima, Foto: Tanjug / FILIP KRAINCANIC

- Meni se iskreno malo plače, ali reći ću da sam jako srećna i ponosna što smo uspele još jednom da dokažemo da smo najbolja ekipa. Preteško je bilo, posebno ako poredimo sa Svetskim prvenstvom, ovo je bilo dvaput teže - ocenjuje Stefana Veljković.

Napeto finale je rešeno posle 132 minuta i prelomljeno je u našu korist tek kada je na servis stala Bianka Buša u trenucima kada je Srbija gubila tri razlike. Stefana je nakon svega izrazila i nadu u "komplet zlata" i posle Tokija naredne godine.

BEOGRAD ODBOJKASICE DOCEK Brankica Mihajlović na aerodromu, Foto: Tanjug / FILIP KRAINCANIC

- Mislim kad je bilo 9:6, Bianka nas je spasila. to su bili ti momenti gde smo opet pokazale da imamo srce veće nego ceo svet. Čast je velika izaći na balkon, to je postalo sve učestalije kad smo mi u pitanju i mogu samo da se zahvalim i nadam se da ćemo i sledeće godine da se vratimo sa još jednim zlatom i to sa Olimpijskih igara.

Buša je dodala da je srećna dočekom na aerodromu, ali da veruje kako mnogo više ljudi čeka kod Skupštine.

BEOGRAD ODBOJKASICE DOCEK Foto: Tanjug / FILIP KRAINCANIC

- Napetije je bilo sinoć, ali su sada drugačije emocije, drago nam je da smo obradovale naš narod. Gubile smo tri poena, igra se do 15 i svi su bili protiv nas, ali smo uspeli nekom našom željom da dođemo do trijumfa - rekla je Buša.

Da podsetimo, najkorisnija igračica turnira je Tijana Bošković, koja je u meču za najsjajnije odličje upisala 23 poena. Doček za odbojkašice je prvobitno bio planiran za 20 i 30 ispred Skupštine, ali je zbog kašnjenja leta malo odložen.

VIDEO: Zlatna Tijana! Pogledajte najbolje smečeve naše MVP odbojkašice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    9. septembar 2019 | 22:18

    Bogu hvala pa su rijaliti i ostale gluposti pale u drugi plan.Zivele odbojkasice

  • ...

    9. septembar 2019 | 22:14

    Bravo cure...

  • Gag

    9. septembar 2019 | 22:50

    Ponos cele nacije i svih Srba! Prelepe nase devojke, kapa do poda i hvala do neba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA