≫ 

Bravo, bravo: Srpski odbojkaši u polufinalu Evropskog prvenstva!

Veliki uspeh izabranika Slobodana Kovača

  • 34
ALEKSANDAR ATANASIJEVIC Foto: MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće polufinale Evropskog prvenstva, a to pravo stekla je posle "rata" u pet setova sa Ukrajinom i pobede od 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9) u Antverpenu.

Rival Srbije u polufinalu biće Francuzi koji su na superioran način, sa 3:0, savladali Italijane.

U drugom polufinalu sastaju se Slovenija i Poljska.

Bez dileme, Aleksandar Atanasijević i Uroš Kovačević rešili su dramu sa Ukrajincima, njima ide slava za još jedno veliko veče srpske odbojke - i 11. polufinale na poslednjih 13 šampionata Evrope!

Atanasijević je u drugom setu Srbiju sam "iščupao" pri zaostatku od 21:17 servisima i serijom poena, a Kovačević u taj-brejku vezanim poenima na mreži, čime smo dobili udarni zamajac i već tada, videlo se, slomili otpor žilavih Ukrajinaca.

Atanasijević je meč završio sa 24 poena, Kovačević je imao 21...

Nisu srpski odbojkaši bili na prepoznatljivom nivou praktično sve do već pomenute završnice drugog seta. Ukrajina gotovo da nije gubila prednost u prvom setu, delovalo je da će drugi biti "repriza" prvog. Sve je išlo na njihovu "vodenicu"...

Ipak, Atanasijević imao druge planove u utorak uveče u Antverpenu! 

Kad su ostali zatajili, naš najbolji poenter je "povukao", najpre na servisu, potom i na mreži, režirao preokret za koji Ukrajinci nisu imali rešenja, za egal u setovima koji nam je bio "vazduh" u trenutku kad smo bili pred davljenjem.

Treći set pokazao je svu našu snagu, dominaciju, raznovrsnost igre i napada, vrhunsku defanzivu, otud i sigurnih 25:22 za prilazak polufinalu. Ipak, koliko je dobar bio treći, toliko je loš bio četvrti set po naš tim - raspad sistema!

Indolentno su naši odbojkaši odigrali taj period meča, gotovo bez energije, ideje i žara naspram Ukrajinaca koji su osetili priliku i zgrabili je za egal u setovima, za 2:2 i najavu drame u taj-brejku.

Srećom, ni "d" od drame nije bilo u petom setu, i to zahvaljujući panterskim reakcijama Kovačevića na mreži, njegovom serijom poena u začetku seta, za beg na 4:1, pa 9:4...

Ukrajinci su bili u nokdaunu, "patosirani", obeshrabreni, a Srbija je rutinirano privela meč kraju, za plasman u novo polufinale Evropskog prvenstva.

SRBIJA - UKRAJINA 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9)

NEMANJA PETRIC Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • imeed

    24. septembar 2019 | 23:02

    Momci igraju 11 polufinale od 13 poslednjih Evropskih prvenstava... To govori dosta ! Bravo momci, samo napred !

  • Geras

    24. septembar 2019 | 23:05

    Bravo momci....svaka čast....još samo malo podignite nivo igre....čeka nas pakao u Parizu....bravo...

  • Aaaa

    24. septembar 2019 | 23:07

    Bravo,ali bilo je cupavo!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA