≫ 

Boba Kovač posle osvojenog zlata: Žena me pitala za odlazak na odmor, rekao sam "moram na prijem"

Selektor Srbije istakao je da prvo mesto na prvenstvu Evrope, nije nikakvo čudo

  • 4
Odbojka Srbija Slovenija Foto: Tanjug/AP

Odbojkaša reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju u velikom finalu Evropskog prvenstva sa 3:1  (19:25, 25:16, 25:18, 25:19), a kao jedan od njzaslužnijih za veliki uspeh označen je selektor Orlova Slobodan Boba Kovač. 

Posle osvojene zlatne medalje, Kovač je u izjavi za RTS istakao da "nije napravljeno nikakvo čudo".

- Kada me je supruga pitala kada ćemo na odmor kada se vratim sa EP, rekao sam da ne znam, jer ću morati da idem na prijem. Verovao sam u ovu ekipu. Bilo je svega, mnogo toga u vezi sa sampouzdanjem, ali prva i osnovna stvar, ono što sam rekao kada sam došao da budem selektor Srbije, jeste da mi imamo sjajnu ekipu. Ovo su fenomenalni igrači. To možemo da zaključimo po tome gde oni igraju i koliko su cenjeni - rekao je Kovač i dodao:

- Nisam ja napravio čudo, nego sam organizopvao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju. Oni su to fenomenalno odradili. Videli smo i vececras. Dispciplina, strpljenje, jedna fenomenalana igra gde nismo dozvoli Slovencima da se razmahnu, osim prvog seta. Ovaj rezultat je fenomenalan. Nemam šta da kažem."

Selektor je naglasio da on sav posao obavlja na treningu.

- Kada kažu da je bio vruć krompir... Znam, bio je vruć krompir iz razloga što ja treningom pokušavm da napravim rezultat. Sada je moralo mnogo više pričom i sva sreća da je trebalo malo da postignemo rezultat. Sad je sve prošlo, neka igrači uživaju", zakljčio je Kovač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA