Nakon pevanja u kafani, Dačić odbojkašima uručio diplomatske pasoše!

Ministar inostranih poslova Srbije ugostio je zlatne momke iz Pariza

  • 4
Ivica Dačić, Nemanja Petrić, odbojkaška reprezentacija Srbije Ivica Dačić sa odbojkašima Srbije i stručnim štabom; Foto: Tanjug/Ognjen Stevanovic

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše odbojkašima Srbije, osvajačima titule prvaka Evrope.

Reprezentativci Srbije na čelu sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Zoranom Gajićem i selektorom Slobodanom Kovačem dobili su pasoše u zgradi ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Dačić prvo je uručio pasoš kapitenu Nemanji Petriću, pa ostalima, a onda poručio da je beskrajno zahvalan odbojkašima na velikom uspehu.

- Uručivanje diplomatskih pašosa i zvanje ambasadora dobre volje šampionima Evrope je nešto najmanje što može da se uradi zbog svih uspeha. Pobeda je emotivno ođeknula među narodom, Srbiji su potrebne pobede i zbog svega što smo doživljavali u prošlosti - rekao je Dačić.

Odbojkasi, odbojka, muskarci, Srbija Slovenija Odbojkaši na krovu Evrope; Foto: Tanjug/AP

On je dodao da su odbojkaši Srbije ponos zemlje i da bi svi voleli da budu uspešni kao oni.

- Želimo vam da osvojite što više medalja - naveo je on, pre nego što je otkrio da je pevao na proslavi odbojkaša.

- Volim da zapevam, iako mi zameraju. To sam radio u prisustvu Merkel, Mogerini, Putina, Makrona, a sinoć sam bio na njihovoj proslavi i bilo mi je najlepše. Nadam se da vas nisam izneverio - obratio se Dačić odbojkašima.

Kapiten Perić je istakao da mu je čast ispred svih reprezentativaca.

Ivica Dačić, Nemanja Petrić, odbojkaška reprezentacija Srbije Dačić uručuje diplomatski pasoš Nemanji Petriću; Foto: Tanjug/Ognjen Stevanovic

- Hvala Dačiću i ministarstvu spoljnih poslova. Uvek nam je zadovoljstvo da predstavljam našu zemlju i narod. Još više ćemo se truditi u budućnosti - zaključio je Petrić.

Posle zvaničnog dela ministar Dačića pokazivao je odbojkašima slike njegovih prethodnika i u opuštenom razgovoru im pričao o njihovoj istoriji.

Srbija je u nedelju, u Parizu, pobedila Sloveniju 3:1 u finalu i došla do trećeg evropskog zlata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    1. oktobar 2019 | 15:36

    Šef srpske diplomatije Ivica Dačic svojim nastupima u zemlji i inostranstvu pokazuje koliko je iskusan i odgovoran političar. Pored iskustva i znanja on ima i šarma,što se dopada svetski političarima. Danas je uručio diplomatske pasoše odbojkašima a oni se uručuju licima koja obavljaju odredjene poslove za državu. Odbojkaši su odigrali za gradjane Srbij. Svaka čast odbojkašima i tebi Dačicu.

  • Kiki

    1. oktobar 2019 | 15:06

    Sta su diplomatski pasosi

  • Дејан Младеновић

    2. oktobar 2019 | 02:26

    Јер су ти дипломатски пасоши обештећење што су морали да " уживају" у дачићевом певању?? 🤗😀😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA