• 0

Da se i mi čujemo! Udruženje "Delfin" poslalo veoma važnu poruku za sve ljude u Srbiji

Manifestaciji, koja je održana na Trgu Slobode u Novom Sadu, prisustvovalo je oko 150 učesnika iz ustanova i udruženja koja se bave osobama sa smetnjama u razvoju i srpska reprezentativka u paratekvandou Dejana Bačko.

  • 0

Sa ciljem da skrene pažnja na važnost bavljenja rekreativnim sportom osoba sa invaliditetom, Sportsko-rekreativno udruženje za decu i omladinu sa posebnim potrebama "Delfin", u saradnji sa Srpskim savezom za rekreativni sport osoba sa invaliditetom "Rosi", organizovalo je manifestaciju "Da se i mi čujemo".

Učesnike manifestacije na Trgu slobode pozdravio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Današnja manifestacija ima višestruki značaj. Pored toga što promoviše sport i zdrave stilove života, ona skreće pažnju na osobe sa invaliditetom i na njihove potrebe sa kojima često nismo u potpunosti upoznati. Svedoci smo da u poslednje vreme upravo ova kategorija sportista beleži odlične rezultate i ja ovom prilikom želim da se zahvalim svim osobama sa invaliditetom koje se bave sportom profesionalno ili rekreativno na tome što deluju podsticajno i daju dobar primer kako treba živeti i boriti se u životu - izjavio je Ognjen Cvjetićanin i poželeo svim učesnicima da uživaju u sportu, igri i druženju, a organizatorima da nastave sa održavanjem ovakvih manifestacija i narednih godina.

Da se i mi cujemo

Foto: novisad.rs

Manifestaciji je prisustvovalo oko 150 učesnika iz ustanova i udruženja koja se bave osobama sa smetnjama u razvoju i srpska reprezentativka u paratekvandou Dejana Bačko.

Predsednik Sportsko-rekreativnog udruženja za decu i omladinu sa posebnim potrebama "Delfin" Nino Manojlović je istakao da ovo udruženje već deset godina radi na razvoju rekreativnog sporta kod osoba sa invaliditetom.

- Naši treninzi podrazumevaju rad profesora sa Fakulteta za fizičku kulturu sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju. Na taj način doprinosimo razvoju njihove psihomotoričke sposobnosti, ali i socijalizaciji - objasnio je Nino Manojlović.

Manifestacija "Da se i mi čujemo" je ove godine održana po prvi put, a organizaciju manifestacije su podržali Gradska uprava za sport i omladinu i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Da se i mi cujemo

Foto: novisad.rs

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima