• 0

Želimo da imamo novog Štefaneka: Ovo je jedini put za to!

U Beogradu uskoro počinje Međunarodni sajam sporta

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je danas 8. Međunarodni sajam sporta i pozvao građane da u što većem broju dođu i upoznaju srpske sportiste, ali i neke nove sportove.

Udovičić je naglasio da je ponosan što će biti promovisani novi sportovi na Sajmu, od ukupno 60 koliko će ih biti predstavljeno na Sajmu, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom ministarstva omladine i sporta.

- Tradicionalno možemo da kažemo da se divimo rezultatima sportista, da želimo da se isprobamo u novim sportovima i najavimo šta nas čeka u Novoj godini, ali ono što je najznačajnije je da građane motivišemo da se bave sportom - rekao je Udovičić na konferenciji za medije na Beogradskom sajmu.

Asmir Kolašinac, sajam sporta

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, sport nas uči pravim vrednostima.

- Iskreno se nadam da će neko krenuti stopama Davora Štefaneka (olimpijskog šampiona u rvanju prim. aut) ili drugih naših istaknutih sportista - naveo je ministar, podsećajući da su se do sada obarali rekordi po posećenosti na Sajmu sporta.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, još uvek aktivni rvač, kaže da sport spaja ljude.

- Kao i svake godine Sportski savez Srbije i ministarstvo omladine i sporta organizuju Sajam sporta. Biće oko 60 sportova, mnošto organizacija i Saveza. Svake godine se trudimo da organizujemo nesto novo, a ove će biti simulacije za skijanje i karting staza staza ispred hale - zaključio je on.

Sajam sporta, pod sloganom "Sajam sporta spaja sve(t)" otvara se sutra tačno u podne i traje do nedelje u halama 1 i 1a Beogradskog sajma, uz besplatan ulaz.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima