Metaloplastika šokirala vicešampiona Evrope: Šapčani igrali kao u transu

Obradovali su oko hiljadu svojih navijača u hali

  • 0
rukometaši metaloplastike

Foto: youtube/SEHA Gazprom League

Rukometaši Metaloplastike pobedili su Vesprem sa 30:26 u meču desetog kola rukometne SEHA lige i priredili iznenađenje protiv aktuelnih vicešampiona Evrope.

Mladi tim Vesprema je bolje ušao u meč i uz neke lepe pogotke vodio sve do sredine prvog poluvremena.

Tada su počele da prolaze lopte do pivotmena šabačke ekipe, pa je Metaloplastika pribila protivnika na liniju od šest metara.

Kako je odbrana Vesprema popuštala, tako je Metaloplastika pogađala i već do poluvremena preokrenula tok meča u svoju korist vođstvom 18:15.

Rukometaši mađarske ekipe su potom stigli do izjednačenja na 21:21 serijom od tri gola, ali je Metaloplastika opet stvorila prednost i slavila.

Najefikasniji su kod domaćeg tima u Šapcu bili Dejan Babić sa šest, Borivoje Đukić i Aleksa Kljajić sa po četiri i Aleksandar Babić sa tri gola.

Na drugoj strani su Pačkovski i Štrlek pogodili po devet puta. Metaloplastika trenutno u grupi B zauzima četvrto mesto iza Vesprema, Meškov Bresta i Zagreba.

Mađarima je inače ovo bio tek drugi poraz uz sedam pobeda. Da podsetimo, Vesprem je viceprvak Evrope postao jer je u finalu Lige šampiona izgubio od Vardara 27:24 proletos u Kelnu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA