≫ 

Predstavljen film "Kako postati šampion": Glume Đoković, Danilović. Đorđević, Milojević...

Najveći šampioni Srbije koji su osvajali svet, zlatne olimpijske i evropske medalje govore u ovom ostvarenju

  • 6
Film Kako postati šampion Foto: Tanjug

Dokumentarni film "Kako postati šampion", autora Miodraga Miše Stojanovića, predstavljen je danas u Starom dvoru.

U filmu, čiji je reditelj Ratko Radović, predstavljeni su najveći šampioni Srbije koji su osvajali svet, zlate olimpijske i evropske medalje.

Srpski sportisti govorili su o tome kako su postigli uspehe, kako su odrasli, kako su se formirali kao ličnosti, govorili su o ulozi roditelja, trenera i prijatelja u njihovim karijerama.

Od srpskih šampiona u filmu se pojavljuje 30 sportista među kojima su Predarag Danilović, Dejan Savić, Milica Mandić, Zoran Gajić, Igor Milanović, Goran Obradović, Marina Maljković, Aleksandar Ðorđević, Želimir Obradović, Željko Tanasković, Svetlana Kitić, Zoran terzić, Vladimir Batez, Vladan Milojević, Ljubiša Tumbaković, Ivana Maksimović, Davor Štefanek, Vanja Udovičić, Božidar Maljković, Ivana Španović, Novak Ðoković, Slobodan Kačar, Nikola Stojić, Tijana Bošković, Predrag Stojadinov, Slobodan Bitević, Mirko Nišović, Ðorđe Višacki, Dragan Jović i Tijana Bogdanović.

Film Kako postati šampion Foto: Tanjug

Predsednik Sportskog saveza Srbije (ŠS) i rvač Davor Štefanek rekao je da mu je drago što je ŠS nosilac ovog projekta, jer kao sportista zna kakva su odricanja potrebna da bi se postao šampion.

Reprezentativka Srbije u tekvondo Milica Mandić zahvalila što svima koji su podržali film.

- Mnogo sam sreća i ponosna što sam deo ovaj lepog projekat. Kada vidim ovih 30 sportista, to vraća u detinjstvo i setim se da je većina ovih ljudi meni bila uzor i da su oni bili ti koji su mi pokazali kkao se postaje šampion, kako se dolazi. Drago mi je što sa svim ovim sportistima i sa svojim iskustvom mogu da prenesem mlađim generacijama kako se postaje šampion - rekla je Mandić.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić istakao je važnost ovog filma i zahvalio bi se sportistima na uspesima, rekavši će neki novi klinci, gledajući ovaj film, biti naslednici koji će nastaviti šampionski niz.

Film Kako postati šampion Foto: Tanjug

Autor fima Miša Stojanović kaže da je na ostvarenju radila dobra ekipa profesionalaca i zahvalio se svim svojim saradnicima.

- Ovo je priča o saampionima, o ljudima koji su iznad nas. Oni su nešto najbolje što imamo u društvu. Mi smo ovaj serijal pravili zbog dece Srbije, jer ko će bolja da priča kako se poštaje šampion od njih. Pričali su iskreno, bez zadrške. Nismo razmisljali od vrednosti filma, dok nismo otišli u Monte Karlo na intervju sa Novakom Ðokovićem, koji je rekao da je ovo sjajna stvar i da želi da bude deo ovog filma - rekao je Stojanović.

Reditelj Ratko Radović rekao je da skoro nemoguća bila misija izrežirati film o spskim šampionima, istakavaši da je bio mukotrpan, ali divan rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrdak

    21. decembar 2019 | 08:36

    Sta ce Milojevic i Tumbakovic ovde eeeej bre

  • besz sudija nema filma

    21. decembar 2019 | 08:25

    Ako niste pozvali ove SUDIJE sto napravise fudbalskog prvaka srbije onda vam je film nula.

  • miso

    21. decembar 2019 | 08:24

    nije mi jasno sta ce Milojevic medju ovim sampionima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA