≫ 

Kako i kada je puklo između Peruničića i Jovanovića: Otkrivamo šta je prethodilo SMS otkazu!

Legende srpskog rukometa nisu mogle zajedno

  • 12
Nedeljko Jovanović, Nenad Peruničić Foto: MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije ne može bez bure pred neko veliko takmičenje! I ovoga puta razlog nisu igrači, već članovi uprave ili stručnog štaba! Velika medijska prašina podigla se u javnosti nakon što je Nedeljko Jovanović dao intervju u kojem je poručio da je dobio otkaz SMS porukom od selektora Nenada Peruničića.

Jovanović je bio član stručnog štaba Nenada Peruničića, zadužen za statistiku i pripremanje skautinga i videa za analizu protivnika.

Međutim, između njih odavno već situacija nije dobra i taj odnos je, kako saznajemo, kulminirao na prijateljskoj utakmici između Austrije i Srbije, koju je naš tim izgubio sa 32:30 krajem oktobra.

Glavni razlog je sujeta koja vlada između selektora i njegovog pomoćnika, pa čak i ne prihvatanje autoriteta i hijerarhije koja postoji u tim odnosima.

Od tog meča Peruničić i Jovanović više ne razgovaraju, a ni pre toga odnos nije bio najbolji.

Na kraju je sve kulminiralo time da se Peruničić više nije javljao na pozive Nedeljka Jovanovića i na kraju ga je obavestio SMS porukom da on više nije njegov pomoćnik.

Nedeljko Jovanović, Nenad Peruničić Nedeljko Jovanović i Nenad Peruničić; Foto: MN Press

Kako saznajemo, Peruničić je ovoga puta dobio odrešene ruke čelnika Saveza da donosi odluke o svemu, a Nedeljka Jovanovića je selektor video kao nekoga ko narušava atmosferu ekipe.

Peruničić ovim povodom nije želeo da se oglašava, a za naš portal je samo poručio da će o svemu pričati na konferenciji Rukometnog saveza Srbije u četvrtak

U rukometnim krugovima se priča kako je atmosfera u ekipi odlična, ali se ponavlja situacija sa Evropskog prvenstva 2018, kada se takođe desila situacija da je neko iz uprave ili stručnog štaba, a ne igrači, napravio lošu atmosferu, što je poremetilo i ekipu.

Podsetimo, tada je u hotelu gde je bila smeštena naša ekipa, došlo do fizičkog sukoba između tadašnjeg selektora Jovice Cvetkovića i Dragana Škrbića, gde su igrači jedva uspeli da ih razdvoje.

Rukometno prvenstvo Evrope se ove godine održava u Austriji i Švedskoj od 9. do 26. januara. Srbija će mečeve prve faze igrati u Gracu. Orlovi u će tu stići 6. januara, tri dana pre meča sa Belorusijom, zatim sledi meč sa Crnom Gorom 11. januara, dok je poslednji meč grupe sa Hrvatskom 13. januara.

Video: Peruničić nezadovoljan samovoljom Kukića u poslednjem napadu

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija krstas

    25. decembar 2019 | 10:58

    Ljudi sustina je da je Nedja jako cudan covek !!Takav je bio i kao igrac, sve sto je znao jeste da se bije

  • Milos

    25. decembar 2019 | 10:54

    Taj Nedeljko ima nadimak seljak i teska je seljana!

  • NIKOLA

    25. decembar 2019 | 11:37

    Dokle ovo kabadahisko ponasanje. Ko podrzava ovog PERUNICICA. Za vreme Turaka nije bilo tako. Sramota za siledzijsko ponasanje. Dokle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA