≫ 

Jedan spava na parama, drugi je mašina za novac: Top 10 najbogatijih sportista u poslednjoj deceniji

Upozorenje! Od ovih cifri može vam se zavrteti u glavi

  • 38
Flojd Mejveder Foto: Instagram/floydmayweather

Flojd Mejveder Junior (42) ima još jedan razlog za slavlje tokom praznika, jer ga je „Forbs“ proglasio za sportistu koji je zaradio najviše novca u poslednjoj deceniji. Mejveder se našao ispred Kristijana Ronalda (34) i Lionela Mesija (32).

Mejveder je bio učesnik dva najunosnija sportska događaja tokom prethodnih godina. Naravno, u pitanju su njegove borbe sa Menijem Pakjaom i Konorom Mekgregorom koje su predstavljale pravi zlatni rudnik. Procenjuje se da je Mejveder zahvaljujući tim borbama zaradio više od 500 miliona dolara, što čini većinu njegove ukupne zarade za 10 godina koja iznosi 915 miliona dolara.

„Forbs“ piše da je to 115 miliona više nego što je bilo koji drugi sportista zaradio tokom desetogodišnjeg perioda, što dovoljno govori o tome koliko su zarade povećane zahvaljujući sponzorskim ugovorima i drugim pratećim prihodima.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Ovakva zarada mogla bi se nastaviti i u narednim godinama, imajući u vidu da je Mejveder otkrio na društvenim mrežama da razmatra povratak u ring, a spekuliše se da bi mogao ponovo da se odmeri u ringu protiv MMA zvezde, ovoga puta protiv Habiba Nurmagomedova, trenutno najpopularnijeg i dosad neporaženog UFC šampiona.

Fudbalska reprezentacija Portugalije, Argentine, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su obeležili fudbalsku dekadu; Foto: AP/Tanjug

Pored Mejvedera, dva najveća imena svetskog fudbala – Kristijano Ronaldo i Leonel Mesi borila su se za drugo mesto na listi, ali Portugalac je na kraju bio uspešniji za 50 miliona, zaradivši ukupno 800 miliona dolara. Međutim, Mesijeva zarada i dalje raste i on je najplaćeniji sportista u 2019. godini sa prihodom od 127 miliona dolara.

Zarade najvećih svetskih sportista procenjuju se na godišnjem nivou na osnovu njihovih ugovora koje imaju sa klubovima ili takmičenja u kojima nastupaju, ali takođe uključuju i dodatne zarade od sponorskih ugovora, nagradnih fondova i bonusa koje ostvare.

LA Lejkers LA Klipers Lebron Džejms je zaradio rekordan novac u protekloj deceniji kada su u pitanju košarkaši; Foto: Tanjug/AP

Pored spomenutog tria, NBA zvezda Lebron Džejms (34) nalazi se na četvrtoj poziciji sa vrtoglavih 680 miliona dolara, dok teniska ikona Švajcarske Rodžer Federer (38) zauzima peto mesto sa 640 miliona dolara.

Američka teniserka Serena Vilijams (38) jedina je žena koja se našla u prvih 40, sa bogatstvom od oko 215 miliona dolara.

Ovo je lista 10 najplaćenijih sportista u poslednjih 10 godina:

10. Luis Hamilton (Velika Britanija, vozač Formule 1): 400 milliona $

9.   Kevin Durent (SAD, košarka): 425 milliona $

8.   Meni Pakjao (Filipini, bokser): 435 milliona $

7.   Fil Mikelson (SAD, golf): 480 milliona $

6.   Tajger Vuds (SAD, golf): 615 milliona $

5.   Rodžer Federer (Švajcarska, tenis): 640 milliona $

4.   Lebron Džjems (SAD, košarka): 680 milliona $

3.   Leonel Mesi (Argentina, fudbal): 750 milliona $

2.   Kristijano Ronaldo (Portugal, fudbal): 800 milliona $

1.    Flojd Mejveder (SAD, bokser): 915 milliona $

Video: Ko je najplaćeniji sportista ikada?

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    2. januar 2020 | 13:51

    Ovi što se slikaju sa parama su teške seljačine

  • Dragan

    2. januar 2020 | 16:19

    Ali su seljačine...jbg brđani...slikam se u krevetu punom para 🤣🤣🤣🤣 Seljana za seljake...debilizam. Svaka čast za zaslužene pobede i za pare, sve stoji ali.....brđan se slika u krevetu punom para 🤣🤣🤣🤣

  • Sulejman

    2. januar 2020 | 15:34

    I sta na kraju dva metra ispod zemlje surova istina samo sa tobom tvoja dela i nista drugo a pare ce da trosi neko drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA