Vikinzi umalo prokockali trijumf, povreda Venca preskupo koštala Filadelfiju

Poznati su pobednici "vajld kard" mečeva

  • 0
APTOPIX Vikings Saints Football Foto: Tanjug/AP

Minesota Vikinzi pobedili su Nju Orleans Sejntse sa 26:20 u veoma uzbudljivoj "vajld kard" utakmici NFL lige - posle produžetka.

Posle pobeda Hjuston Teksansa nad Bafalo Bilsima 22:19 i Tenesi Tajtansa nad Nju Ingland Petriotsima 20:13, odigran je još i meč Sijetl Sihoksa i Filadelfija Iglsa i Sihoksi su bili bolji sa 17:9.

Vikinzi su u svom meču bili egal sa Sejntsima do druge četvrtine kada je Alvin Kamara upisao tačdaun za Nju Orleans. Dobar blok mu je otvorio Tejsom Hil u verovatno jednom od boljih mečeva karijere.

Minesota je uzvratila tačdaunom Dalvina Kuka koji je iskoristio rupu odbrane rivala i protrčao kroz poslednju liniju i poentirao.

Den Bejli je pogodio fild gol, a Vikinzi su imali prednost 13:10 na poluvremenu. U nastavku su Vikinzi novim tačdaunom Kuka (završio meč sa 130 jardi i 31 kontaktom) "podebljavaju" prednost na 20:10.

APTOPIX Vikings Saints Football Foto: Tanjug/AP

Sejntsi uspevaju dase vrate i poentiraju preko Hila i Laca, nakon čega su imali i napade za pobedu. Dru Bris je sekovan, ispala mu je lopta pa je novim fild golom Vila Laca meč otišao u produžetak.

Tamo je Kirk Kazins bacio atraktivno dodavanje za 40 jardi, Vikinzi su došli nadomak end zone, odakle su iz trećeg pokušaja preko Kajla Rudolfa probili i postigli pobedonosni tačdaun.

Sledeći meč u NFL plej-ofu ih čeka protiv San Frnacisko Fortinajnersa.

Sihoksi su u svom meču slavili kao gosti u "Gradu bratske ljubavi" i tamo je domaći tim od rane faze dočekao veliki peh. Kvoterbek Karson Venc se povredio i time praktično otvorio put napadu Sijetla, koji je uz čvrstu odbranu bio nepremostiva prepreka.

Maršon Linč je meč prelomio svojim tačdaunom, Iglsi su poentirali triput iz fild gola, pa Sihoksi idu dalje gde ih čekaju Grin Bej Pekersi.

Što se tiče dva preostala pobednika "vajld kard" utakmica, Teksansi u narednoj rundi plej-ofa igraju protiv Kanzas Siti Čifsa, dok će Tajtansi na megdan Baltimor Rejvensima.

Video: Pucnjava na utakmici! Igrači i sudije u panici bežali i padali na zemlju, krici u publici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA