Ni odbrana, ni saradnja sa golmanima, ništa! Srpski rukometaši otvoreno o greškama posle Belorusije

Prvi meč grupe A nije prošao dobro

  • 2

Rukometaši Srbije poraženi su od Belorusije na startu Evropskog prvenstva u Gracu sa 35:30. Koštala ih je loša odbrana i promašeni sedmerci, a ni neki od njih nisu svesni zbog čega je grešaka, posebno u drugom poluvremenu, bilo toliko.

- Teško je pričati posle ovakve utakmice, ovakvog poraza. Mislim da nas je koštalo to što smo promašili previše zicera, nekoliko sedmeraca. Ne znam šta je to bilo, da li nedostatak koncentracije ili nešto drugo, ne znam. Promašaji su glavni faktor što smo izgubili utakmicu. Moramo a se dignemo posle ovog poraza, što će biti mnogo teško. Nisam se nadao ovome, ali to je turnirsko takmičenje. Moramo da se spremimo za narednu utakmicu, za Crnu Goru. Belorusiji čestitke još jednom a nama glava gore i da se spremimo za naredni meč - rekao je Vanja Ilić za Rukometni savez Srbije.

Njegov reprezentativni kolega Miljan Pušica bio je jako kritički nastrojen prema sebi i svom timu.

- Nismo ispoštovali dogovor. Malo šta je funkcionisalo danas i zasluženo smo izgubili. Belorusija je apsolutno zasluženo pobedila. Nija funkcionisala ni odbrana, ni saradnja sa golmanima. Ništa danas nije funkcionisalo, ulazile su neke lopte koje ne bi trebalo, to se jednostavno ne prašta u ovakvim utakmicama. Tako da je ovo zaslužen poraz. Ovo ne sme psihološki da nas poremeti, moramo kako znamo i umemo da igramo bolje, na sve ili ništa - rekao je Pušica.

Video: Peruničić uoči starta na EP: Verujem da smo sazreli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУЛЕ БЛ-РС

    9. januar 2020 | 21:20

    Па чему сте се надали браћо,задњих пет утакмица примате 40 голова....

  • DR

    9. januar 2020 | 22:34

    Vraćajte se kući dok nije pukla neka četrdesetica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA