Sin Danila Lazovića za Telegraf posle optužbe da je izdao oca i Srbiju: Nikada neću obrukati prezime

Vuk Lazović za Telegraf ističe da ga ne zanimaju zastave i politika, kao i da su Srbija i Crna Gora bratske države

Sin Danila Lazovića, Danilo Lazovic, Vuk Printskrin: Youtube, RTS/Youtube/Duh Crnih Brda . Дух Црних Брда

Veliku buru u Srbiji izazvala je informacija da je sin legendarnog srpskog glumca Danila Lazovića igrao za Crnu Goru protiv Srbije, kao i da je bio deo slavlja crnogorskog tima, tokom kojeg se pojavila i sporna komitska zelena zastava.

Telegraf je tim povodom kontaktirao Vuka Lazovića, kako bismo čuli njegovu stranu priče. On ima samo reči hvale na račun srpskih reprezentativaca i ističe da je u Gracu na prvenstvu Evrope viđena muška igra između dve bratske države.

- Veoma teška utakmica, kako fizički, tako i psihički, jedna prava muška utakmica između dve prijateljske i bratske države. To su momci sa kojima se jako dobro poznajemo, sa kojima smo delili lepe i teške trenutke tokom karijera i ovim putem bih im se zahvalio na na pravoj muškoj utakmici - rekao je Vuk Lazović za Telegraf na pitanje da opiše kako se osećao tokom meča protiv Srbije.

Zatim smo ga pitali kako komentariše buru koja se podigla u javnosti i da mnogi mediji ističu u naslovima kako je izdao svog oca. Naglasio je da mu to teško pada, da ga politika ne zanima, kao i da ponosno nosi prezime svog oca na leđima i da ga nikada neće obrukati.

- Ne zanimaju me zastave i politika koja se pominje po novinama i stavlja u prvi plan i teško mi padaju optužbe koje čitam, jer je ovo sport i tako mora da ostane! Svi dobro znaju ko je bio moj otac i sa ponosom nosim njegovo prezime na leđima i nikad ga neću obrukati, a sa druge strane moja majka je rodom sa Cetinja i njoj u čast i u čast moje rodbine iz Crne Gore, ponosno ću nositi dres i dati svoj maksimum na svakoj sledećoj utakmici - zaključio je Vuk Lazović za Telegraf.

Vuk inače na desnom ramenu ima istetoviran lik svog oca.

Vuk Lazović Vuk Lazović sa suprugom, na dednom ramenu ima istetorivan lik svog oca; Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, legendarni glumac Danilo Lazović preminuo je 25. marta 2006. godine u 55. godini života od posledica srčanog udara. Njegov sin Vuk je prošao sve reprezentativne selekcije Srbije, ali nije dobio poziv za seniorski tim, pa je odlučio da zaigra za Crnu Goru, koja ga je zvala.

Video: Rukometaši Crne Gore uz pivo i komitsku zastavu slave pobedu nad Srbijom

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fedor

    13. januar 2020 | 15:47

    Klasična milogorska demagogija sa dva pasoša u džepu.

  • Saša

    13. januar 2020 | 16:35

    Nisi obrukao prezime Lazović, niti je to tema.Ti si Crnogorac i treba da igraš za svoju zemlju.Strašno je u kom dresu ste igrali i što ste time ušli u jednu ružnu političku igranku.A naš Ministar Dačić bi jednom trebao da bude od reči pa da oni koji su izašli juče na teren u takvom dresu dobiju zabranu ulaska u Srbiju kao i članovi Saveza i stručnog štaba jer to jeste bila seljačka provokacija.Na seljačke akcije treba ići đonom.Da naš narod nema prava u Montenegru na jezik i pismo (uvođenje novih slova) na pravo na rad ( nema srba u državnim organima) pravo na veru i još da se vređamo na javnim skupovima i sportskim utakmicama e pa milogorci preterali ste sad i konačno.Dakle za vas su vize i zabrana prolaska kroz Srbiju pa idite preko p. m. što se mene tiče u ta vaša brda.

  • Doktor

    13. januar 2020 | 17:19

    Pa kad te ne zanima ni "zastava ni politika", što jado ne skloni tu zastavu, sto ne odbi da se veselis pod njom, što tad "braći" sa kojima si igrao ne reče da vam ona ne treba i da je njena upotreba "politika". Ne, ti si ćutao a sad će da mi pričaš o nekom bratstvu. Idi bre...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA