≫ 

Prvi sport koji je "pronašao lek" za korona virus: Doneta odluka o Ligi šampiona za rukometaše

EHF je odlučio da se završni turnir igra krajem godine

  • 1
RK Vardar Foto: AP/Tanjug

Završni turnir rukometne Lige šampiona održaće se 28. i 29. decembra u Kelnu, objavila je Evropska rukometna federacija (EHF).

Fajnal-for prvobitno je trebalo da se održi 30. i 31. maja, ali zbog globalne pandemije korona virusa pomeren je na 22. i 23. avgust, a konačna odluka je da se igra krajem ove godine, čime bi trebalo da je "pronađen lek" za virus koji je paralisao sport u poslednjih mesec dana.

- Razgovarajući sa predstavnici klubova na sastanku zaključili smo kako postoji zajednička volja da se fajnal-for organizije ove godine - rekao je predsednik EHF Majkl Viderer.

Na sastanku 24. aprila Izvršni odbor EHF odlučiće o tome kako ce se završiti evropska rukometna sezona, pre svega kako će se odraditi "Put za Keln".

U osmini finala igraće Dinamo Bukurešt - PSŽ, Visla Plok - Vesprem, Vardar - Pik Seged, Celje - Vive Kjelce, Porto - Alborg i Flensburg - Monpelje, dok su Barselona i Kil izborili direktan plasman u četvrtfinale.

Završni turnir Lige šampiona za rukometašice trebalo je da bude održan 5. i 6. septembra u Budimpešti, a Kupa EHF u Berlinu 29. i 30. avgusta.

Video: Rukometni reprezentativac Srbije, Mijajlo Marsenić vreme u izolaciji provodi u Nemačkoj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    16. april 2020 | 15:25

    Čuj, virus paralisao sport. Ovi baš žive kao bubreg u loju na grbači navijača ali i sponzora. Hoće li baš sve biti kao pre? Ova rak rana ostaviće posledice na celokupno društvo, samo ovi snobovi zaljubljeni sami u sebe zaslepljnošću u sopstvenu veličinu nisu svesni trenutka dok ih nešto ne klepi po tintari. Biće onda igraj Đurđa ili Božana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA