Potresan govor i scena na komemoraciji Bobani: Jasna Šekarić pustila suzu, pa uputila večni "pucanj"

Legenda srpskog sporta oprostila se od šampionke koja je tragično preminula

  • 2
Jasna Šekarić Printskrin: Youtube/Zamediatelevizija

Sport u Srbiji doživeo je težak udarac nakon što je Bobana Veličković (30), aktuelna evropska prvakinja u streljaštvu, preminula posle komplikacija nakon porađaja. Od nje su se u Boru oprostili rodbina, prijatelji i kolege.

Komemoracija, na kojoj su u Bobaninu čast govorili gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, Damir Štajner iz Olimpijskog komiteta Srbije, Boban Marković iz kluba Bor 030, gde je ona i počela karijeru u streljaštvu, kao i legenda srpskog streljaštva Jasna Šekarić, dirnula je mnoge.

Posebno emotivan bio je govor i gest naše petostruke osvajačice medalja na Olimpijskim igrama, koja je bila blisko povezana sa Bobanom.

- Često kada je ona bila na vatrenoj liniji, bilo nam je zabranjeno da komuniciramo. Eto, neću reći za kraj, ali za zauvek - rekla je Jasna i uputila "pucanj", neverbalni pozdrav koji m su ona i Bobana komunicirale tokom takmičenja.

Podsetimo, Bobana je preminula dvadesetak dana nakon što je na svet donela zdravog dečaka Vukašina. Zbog ekplamsije zapala u teško stanje. Doktori u Zaječaru uveravali su njenog supruga, koji je još ranije obezbedio helikopterski prevoz do Beograda, da za time nema potrebe. Nakon pet dana, Bobana je u teškom stanju, u komi sa izlivom krvi na mozak, dovezena u Klinički centar u Beogradu, gde se nekoliko dana vodila bitka za njen život, koja je nažalost, izgubljena.

Pogledajte i snimke sa komemoracije u Bobaninu čast.

Video: Dženifer Lopez grcala u suzama tokom potresnog govora Kobijeve udovice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    1. jul 2020 | 15:58

    Gubimo vazne ljude talentovane,lekari malo da se prizovu pameti pogotovo kada su porodjaji u pitanju nekako nonsalantno prilaze tome ocito se sve menja pa i sam porodjaj,doktori prilagodjavajte se.Veliki bolan gubitak

  • Gačićeva

    1. jul 2020 | 17:04

    Nije savesno praćena trudnoća.Ljuta sam na zdravstvo u Srbiji.Saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA