≫ 

Srbija eliminisana sa Evropskog prvenstva! Holanđanke velikim preokretom porazile Mađarsku

Rukometna reprezentacija Holandije pobedila je Mađarsku u meču trećeg kola grupe C Evropskog prvenstva u Danskoj sa 28:24

  • 24
Rukometna utakmica Srbija - Holandija, NETHERLANDS VS SERBIA Foto: Kolektiff images

Holanđanke su upisale prvu pobedu na turniru i time su eliminisale reprezentaciju Srbije kojoj je bila potrebna pobeda Mađarske ili remi.

Mađarice su tokom prvog poluvremena igrale mnogo energičnije i motivisanije, a svetske šampionke su se razigrale tek u nastavku kada su preokrenule.

Meč je praktično rešila Lois Abing prvim golom na meču iz pet pokušaja kada je Holandija otišla na 26:23 tri minuta pre kraja.

Ovakav epilog nije nagoveštavalo ništa jer su Holanđanke poprilično dugo pogađale stative i prečke, a u napadu su bile pomalo apatične.

I onda kada su bile otpisane, one su se razigrale i sada prenose dva boda u narednu rundu takmičenja, dok Mađarska dalje prenosi nula, a Hrvatska maksimalna četiri boda.

Najefikasnija je u pobedničkom timu Holandije bila Keli Dufer sa osam golova iz 11 šuteva, Antje Angela Malestajn je imala pet pogodaka, a Laura Van der Hejden, Albertin Snelder i Dion Houšer još po tri.

U ekipi Mađarske se istaklo nekoliko igračica. Sandra Sološi-Začik je imala četiri gola, koliko su postigle i Aniko Kovačič i Noemi Hafra.

Holandija je igrala egal sa Mađaricama u prvih desetak minuta. Tada je usledila serija Lukač, Hafre i Šacl posle koje je Mađarska otišla na 10:7.

Kada je Hafra na pragu 20. minuta pogodila za 12:8, delovalo je da Mađarska ima punu kontrolu igre u svojim rukama.

Tako je bilo sve do završnih pet minuta kada su Snelder, Malestajn i Bont razmrdale svoj tim pogocima i vratile totalnu neizvesnost u meč.

Već na startu drugog poluvremena Holandija je bila na gol zaostatka. Mađarske je opet vratila +3, da bi Holanđanke izjednačile na 19:19 golom Malestajn.

Od tog trenutka je postalo jasno da će Mađarska mnogo teže dobiti meč nego što je isprva delovalo i od trenutka kada je Dion Houšer pogodila za 23:22 pred poslednjih deset minuta, Holandija je preokrenula meč.

Do kraja su svetske šampionke uspele da sačuvaju prednost, Mađarskoj je falilo i sreće jer su u pojedinim trenucima njene igračice pogađale okvir gola i na kraju je Keli Dufer u poslednjem minutu pogotkom samo overila trijumf.

Video: Rukometašice Srbije optimistične pred Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    8. decembar 2020 | 22:01

    Eto sta je propusteno.Sa pobedom nad Hrvatskom, Srbija bi dalje prenela 4 poena, Hrvatska 2 a Holandija 0.Ovako nista od toga.Zasluzeno se ide kuci jer zivot ne prasta slabosti i ne prasta propustene sanse.

  • zac

    8. decembar 2020 | 22:08

    Nase igracice su toliko lose igrale da nisu ni zasluzile da idu dalje,bez ideja, spore,i u svim domenima igre su veoma lose.

  • Zis

    8. decembar 2020 | 22:23

    Mi i rukomet !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA