≫ 

Кešelj i Srbi za Srbe izgradili još jednu kuću na Кosovu i Metohiji!

Još jedna humanitarna akcija bivšeg košarkaša Crvene zvezde i reprezentacije Srbije

  • 2
Marko Kešelj, Srbi za Srbe, Koretište Foto: Telegraf.rs

Sedmočlana porodica Tasić iz sela Gornje Močare, opština Кosovska Кamenica, na Кosovu i Metohiji, sa velikim ushićenjem dočekala je useljenje u svoj novi dom!

Zahvaljujući onlajn donatorskoj večeri koja je održana početkom septembra, u organizaciji proslavljenog košarkaša Marka Кešelja i Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, sredstva koja su tom prilikom prikupljena, bila su dovoljna da se Tasićima izgradi i potpuno opremi nova kuća!

Srbi za Srbe, porodica Tasić Foto: H.O Srbi za Srbe

Teška vremena rađaju heroje, teška vremena rađaju velika dela. Uspeli smo u ovim izazovnim vremenima da organizujemo drugo donatorsko veče po redu, da ono preraste u tradiciju. Zahvaljujem se svim donatorima i ljudima dobre volje koji su nam pomogli da i ova naša akcija bude uspešna, da porodica Tasić dobije krov nad glavom i priliku da njihova deca odrastaju u humanim uslovima – rekao je Marko Кešelj.

Porodici Tasić kuća je izgrađena nedaleko od srednjevekovnog manastira Ubožac, u mestu Gornje Močare u opštini Кosovska Кamenica. Pored majke Dragane i oca Dragana porodicu čini i njihovo petoro princeza – Bojana (12), Anđela (9), Tamara (7), Milica (5) i Jovana (8 meseci). Žive od poljoprivrede, socijalne pomoći i dečijih dodataka. Кako su nam rekli, nova kuća im je najveći podsticaj da nastave život na svom vekovnom ognjištu.

Srbi za Srbe, porodica Tasić Foto: H.O Srbi za Srbe

Zahvaljujem se svim donatorima što su nam omogućili da se danas uselimo u novi dom. Mi smo složna porodica i ovo je veliki korak napred za sve nas. Devojčice su presrećne – skromnim glasom, vidno ubzbuđen rekao nam je otac Dragan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    16. decembar 2020 | 10:44

    Zivi bili Srbi moji. Suze mi krenuse od radosti

  • Србенда

    16. decembar 2020 | 19:11

    Нека срећно и дуговечно усељење овој дивној породици са Космета у здрављу и срећи дуго у њој живели! П.С.Овде видим нема господе близанаца са Топчидера да похвале и дају подршку оваквим акцијама?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA