≫ 

Zvanično: "Orlovi" se plasirali na Evropsko prvenstvo

Evropska federacija zvanično je potvrdila odustajanje Belgije

  • 0
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Evropska rukometna Federacija objavila je da se reprezentacija Belgije povukla iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj.

Federacija Belgije ranije je obavestila EHF o nemogućnosti odigravanja utakmica u grupi 1 gde su još selekcije Srbije, Francuske i Grčke zbog situacije u zemlji vezane za pandemiju korona virusa.

- EHF će u kontaktu sa preostalim selekcijama iz Grupe 1 definisati raspored odigravanja poslednje tri utakmice Grčka - Francuska, Grčka - Srbija i Francuska - Grčka" - stoji u saopštenju.

U skladu sa situacijom Federacija Belgije neće snositi konsekvence povodom istupanja iz kvalifikacionog procesa.

Ovo praktično znači da je reprezentacija Srbije izborila plasman na Evropsko prvenstvo 2022 i tako održala kontinuitet učestvovanja na kontinentalnim takmičenjima započet na Evropskom prvenstvu u Austriji 2010. godine.

Na Evropsko prvenstvo 2022 plasman će izboriti po dve najbolje plasirane selekcije iz sedam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije (uzima se u obzir skor u duelima sa dve prvoplasirane reprezentacije u grupi)

Video: Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno protiv Francuske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA