≫ 

Škrbić posle privođenja: Policajac me vređao, pozivam ministra Vulina da me suoči sa dotičnim

Oglasio se rukometni as posle neprijatnih scena, najavio i tužbu

Dragan Škrbić Foto: Marko Jovanović

Bivši srpski rukometaš, reprezentativni rekorder, legenda ovog sporta Dragan Škrbić, oglasio se saopštenjem u kojem je ispričao svoju verziju događaja zbog kojeg je postao "vest dana", i to u negativnom kontekstu. Škrbić je priveden prošle noći oko jedan čas u Karlovačkoj ulici u Zemunu zbog preglasne muzike koja je dolazila iz stana u kojem je bio, ali više o tome šta se zaista dešavalo i zbog čega je došlo do privođenja slavnog igrača javnost nije uspela da sazna.

U međuvremenu, Škrbić je u pismu poslatom našoj redakciji ispričao svoju verziju ovog događaja.

Poštovani predstavnici medija, u nameri da vam pružim istinitu verziju događaja u kome sam učestvovao u četvrtak uveče i želji da demantujem neistine koje su objavili pojedini portali, objavljujem ovo pismo za koje molim da se prenese u celosti.

Četvrtak veče proveo sam u stanu svoje rođene sestre u Zemunu. Nikakve organizovane žurke i ugrožavanja bilo čijeg zdravlja, o kojima se priča i piše ovih dana, nije bilo. U stanu je bilo nas četvoro. Nikakve "žive muzike" i "klavijaturiste" nije bilo u stanu. U jednom trenutku, po prijavi nekog od komšija, pojavila se patrola komunalne Policije sa zahtevom da smanjimo muziku sa zvučnika. To smo i uradili. U međuvremenu je jačina muzike ponovo zasmetala pa je došla patrola sa više policajaca. Napominjem da se događaj nije desio u mom stanu, tako da nisam bio odgovoran za jačinu muzike.

Ni u jednom trenutku nisam vređao policajce, niti bilo koga. Jedan od policajaca mi je tražio da napustim stan kako bi me legitimisao, na šta sam mu odgovorio da nemam nameru da napuštam stan, da ništa nisam uradio i da ako hoće da me legitimiše neka uđe. Njegov odgovor na to bio je:

- Izađi napolje, pi**o!

Na tu njegovu uvredu ponovio sam da nemam nameru da izlazim i da ako sme bez naloga da uđe u stan, neka to i uradi. Povukao sam se u dnevnu sobu, nakon čega je u stan ušlo pet policajaca koji su me priveli i odveli u stanicu.

U stanici nisam dobio nikakvo objašnjenje, niti sam dao izjavu. Nisam znao za šta se teretim, ali moram da kažem da je moj tretman od strane policajaca bio korektan. Ponavljam, nisam nikoga vređao, već ja bio izvređan od strane jednog policajca kome sam zapamtio ime i broj legitimacije.

Dragan Škrbić Foto: Marko Jovanović

Kao dugodišnji rukometni reprezentativac sa najviše nastupa u istoriji našeg nacionalnog tima, svoj patriotizam sam dokazivao na svim meridijanima. I sada ga pokazujem svojim radom u kome svoje privatne i poslovne resurse stavljam u službu našeg zdravstvenog sistema pomažući u rešavanju kompleksinih spinalnih bolesti kod dece dovodeći vrhunske inostrane hirurge koji operišu u bolnicama širom Srbije i u obucavanju i edukaciji nasih mladih lekara u domenu spinalne hirurgije i ortopedije generalno.

Kao čovek sa takvim angažmanom mislim da nisam zaslužio ovakav tretman. Ponavljam, moje ponašanje ni jednog trenutka nije bilo nedolično, niti agresivno prema policijskim službenicima. Zato molim ministra unutrašnjih poslova, gospodina Aleksandra Vulina da mi omogući sučeljavanje sa dotičnim policajcem, a ja ću svakako iskoristiti svoje građansko pravo i pokrenuti tužbu. U dogovoru sa mojim pravnim zastupnikom razmisliću i o pokretanju tužbe protiv pojedinih medija koji su objavljivanjem neproverenih i netačnih informacija naneli štetu mom imenu i ugledu.

S poštovanjem, Dragan Škrbić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banditi

    12. mart 2021 | 18:43

    Kako upadaju u stan bez naloga? Kakva je to banda

  • Zeljko

    12. mart 2021 | 21:04

    Ok,pogresio je napisi mu kaznu ili vec sta ali da se policajac obrati sa recima izadji p...o mislim da je to recnik neprimeren sluzbi vise je nekom ulicnom recniku mozda je i taj policajac malo ovo malo ono kao sto cujemo iz medija..da ih ima i takvih

  • dok

    12. mart 2021 | 19:24

    Da se zahvalim gospodinu Skrbicu, sto je doveo Spansog spinalnog hirurga Venturu, koji je operisao na desetine dece u Srbiji, najvise u Kragujevcu i obucio nace lekare da rade takve operacije. A komunalci neka obilaze kafice u koje nemeju da udju a ne stanove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA