≫ 

Srpske rukometašice izgubile prvu bitku za OI u Tokiju, predstoje im "dva finala" u dva dana

Ruskinje su se pokazale kao neprelazna prepreka za naše devojke

  • 9
Jovana Risović Foto: MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Rusije 29:24 (17:13) u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokio, što znači da će za taj cilj sada morati da pobedi oba preostala meča. 

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića već u subotu se sastaju sa domaćinom turnira Mađaricama (17.30), a u nedelju sa Kazahstankama (17.30).

Podsetimo, dve najbolje reprezentacije na turniru u "Audi Areni", poznatoj kao domu najboljeg tima decenije u ženskom rukometu, izboriće plasman na olimpijski turnir u Tokiju.

Ruskinje su zasluženo došle do važne pobede, gotovo su od samog starta nametnule svoj ritam u oba pravca i već vođstvom od 3:1 nagovestile da će se one mnogo toga pitati večeras u Đeru. Naše devojke su se trgle posle tog uvodnog naleta rivalki i u narednih desetak minuta bile potpuno ravnopravne u svim fazama igre, otud i vođstvo od jednog gola u nekoliko navrata, u periodu meča kada je na snazi bila rezultatska klackalica.

jelena lavko Foto: MN Press

Ipak, kada su Ruskinje preuzele prvu osetniju rezultatsku prednost, više je nisu ispuštale. Sa protokom vremena, vrlo jaka i kompaktna ekipa Rusije predvođena omalenom i nezgodnom Jakirevom, dizala je prednost koja je u jednom momentu iznosila i 15:10. Ruskinje su dominaciju u prvom delu meča krunisale sjajnim cepelinom, a u nastavku su manje-više u istom ritmu rešile utakmicu.

Veliki problem po Srbiju odmah na startu drugog dela igre bilo je isključenje Jovane Stoiljković, međutim taj detalj kao da je motivisao naše rukometašice, pa su negde sredinom drugog perioda prišle Ruskinjama na samo gol zaostatka - 21:20!

Razbranila se u tom periodu Risović, bio je to momenat najbolje igre naše selekcije, ali je ubrzo usledio odgovor Ruskinja, opet preko Jakireve, koja je pogodila za 22:20, a nedugo zatim i njen peti sedmerac (ukupno sedam golova), za novi rezultatski beg Ruskinja, 24:21.

Baš taj period meča je bio i preloman za nastavak, jer su naše devojke izgubile elan i energiju koja ih je vratila u meč, a Ruskinje, osokoljene i rasterećene, do kraja su jednostavnije gradile akcije i lakše dolazile do golova, i nove veće razlike. Na kraju, sigurnih 29:24 kojim su naše rivalke napravile ogroman korak ka plasmanu u Tokio.

RUSIJA-SRBIJA 29:24 (17:13)

RUSIJA: Sedojkina, Kalinjina - Kuznjecova 1, Gorškova 1, Dmitrieva 3, Sen 2, Goršenina, Vjakireva 7 (5), Bobrovnjikova 5, Makeeva 1, Fomina, Ilina 1, Managarova 6, Skorobogatčenko 2, Nikitina, Iljarionova

SRBIJA: Risović, Tomašević - Radosavljević 1, Krpež-Šlezak 2, Trifunović 4, Števin, Lavko 4, Kovačević, Nikolić, Radojević, Pop-Lazić 5, Stoiljković 3, Liščević 3, Cvijić 1, Dmitrović 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    19. mart 2021 | 21:29

    Na borbenosti svaka cast. Medjutim cemu igranje pozicionih napada sve vreme, kad nijednu akciju ne mozemo da izvedemo kako treba (ako uopste i imamo akcije)

  • Daki

    20. mart 2021 | 08:57

    Užasna igra,previše tehničkih grešaka i tipično spora igra u napadu. Nikada mi neće biti jasna jedna stvar, gube sa nekoliko golova razlike i igraju spor napad kao da vode i da žele da prodje vreme. Ako ne žele da igraju dosadan rukomet već savremen, onda neka se ugledaju na Norvežanke. Od ove ekipe sa ovakvim pristupom nema ništa.

  • M

    20. mart 2021 | 07:36

    Sa obradovicem nista za ocekivati.dobro ga poznajem jos iz Panceva.menjajte ga on zaseo kao kokeza a ucinak 0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA