≫ 

Tri prsta i ruka na grbu: Gruzijac objasnio zašto je slavio zlato na srpski način!

Zurabi Datunašvili nastupa od ove godine za Srbiju pa je rešio tako i da slavi

  • 4
Zurabi Datunašvili Foto: RSS

Zurabi Datunašvili (do 87kg) osvojio je zlatnu medalju za Srbiju u rvanju grčko - rimskim stilom na seniorskom prvenstvu Evrope u Varšavi

Gruzin sa srpskim pasošem Zurabi Datunašvili blistao je punim sjajem i u sve četiri borbe nadvisio izuzetno kvalitetne borce.

- Očekivao sam zlato, bio sam spreman za najviše. Mnogo smo i vredno radili, bilo je puno odricanja svih nas i zlatna medalja ne pripada samo meni, dosta nas je zaslužno za nju. Na turniru u Bugarskoj imao sam dobre provere, forma se tempirala za Varšavu i osvojio sam titulu najboljeg u svojoj kategoriji – odgovorio je Zura za Sportski žurnal.

Na pobedničkom postolju je podigao tri prsta a prste leve ruke stavio je na grb

- Znam da je to simbol Srbije, ja predstavljam Srbiju i hoću da to bude najbolje. Ovo mi je treće evropsko zlato, pa se i to poklopilo.

Na pitanje koliko je upoznali Srbiju i koliko mu sesviđa Datunašvili kaže:

- Provodim dosta vremena u Srbiji, Beograd, Zrenjanin, pripreme na Kopaoniku i mnogo, mnogo mi se sviđa. LJudi su divni, predusretljivi, onako kako mi je Miša Kadžaja govorio.

- Osećam se veoma prijatno gde god bio u Srbiji. Moram da istaknem fizioterapeuta Vladimira Miloševa, ova zlatna medalja pripada i njemu. Danima nam pomaže da ostanemo u najboljoj formi. Oporavljao me je posle borbe, rekao sam mu: „Hvala Vlado, ti si uvek tu za mene, ti si profesionalac i puno mi pomažeš -kaže Datunašvili.

Video: Štefanek ga pobedio za zlato u Riju, sad je vojnik na ratištu i bori se za svoj narod u Jermeniji

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)50

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA