≫ 

Srbija dobila rivale na EP za odbojkašice: Grupna faza neće biti problem, finale se igra u Beogradu

Naša zemlja je zajedno sa Hrvatskom, Rumunijom i Bugarskom organizator predstojeće kontinentalne smotre odbojkašica

  • 0
Stefana Veljković tetovaže

Foto: MN Press

Srpske odbojkašice saznale su rivale za Evropsko prvenstvo koje će se održati predstojećeg leta između ostalog i u glavnom gradu naše zemlje. U Skupštini grada Beograda upriličena je svečanost prilikom žreba, a može se reći da su naše dame na samom startu dobro prošle.

Utakmice Grupe A igraće se u Beogradu, Grupa B će nastupati u bugarskom Plovdivu, Grupa C je namenjena hrvatskom Zadru, dok će se Grupa D odvijati u rumunskom Klužu. Osmina i četvrtfinale igraju se u Beogradu i Plovdivu, da bi se sama završnica odvijala u srpskoj prestonici.

Domaćini su inače bili nosioci u svojim grupama, a odbojkašice Srbije će se u uvodnoj fazi sastati sa Azerbejdžanom, Rusijom, Belgijom, Francuskom i Bosnom i Hercegovinom. To faktički znači da ćemo već u ranoj fazi gledati okršaj rođenih sestara, Tijane i Dajane Bošković. Prva će se naći na strani Srbije, a druga će nastupiti za Bosnu i Hercegovinu.

 

Nije im ovo prvi put da igraju jedna protiv druge. Prethodne sezone igrale su i međusobno i na klupskom nivou. Tijana je branila boje Ezačibašija, dok je Dajana nastupala za Kuzejboru. Srbija je apsolutni favorit u grupi, a uz njih bi dalje mogle selekcije Rusije i Azerbejdžana, koje su ujedno najveća pretnja našim devojkama.

U ostalim grupama, Bugarska je blagi favorit u Grupi B, Italija će se verovatno prošetati kroz Grupu C, dok je u Grupi D dosta jakih sastava poput Turske i Holandije, a tu su nezgodne Rumunke i Ukrajinke.

Prvenstvo Evrope odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra, a naša zemlja brani titulu osvojenu u Turskoj pre dve godine u finalu koje dugo nećemo zaboraviti pred zaista krcatom dvoranom. Ako kojim slučajom osvojimo titulu, bićemo prvi kojima je uspelo za rukom u ovom veku da vežemo tri uzastopne titule na šampionatima Starog kontinenta.

ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

 

Grupa A: Srbija, Azerbejdžan, Rusija, Belgija, Francuska, Bosna i Hercegovina.

Grupa B: Bugarska, Poljska, Nemačka, Španija, Češka, Grčka.

Grupa C: Hrvatska, Italija, Belorusija, Slovačka, Mađarska, Švajcarska.

Grupa D: Rumunija, Turska, Holandija, Ukrajina, Finska, Švedska.

Video: Slobodan Kovač o najluđim anegdotama sa Olimpijskih igara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA