≫ 

Rađen pokreće školu plivanja i vaterpola u Gračanici

Srpski as u novoj misiji

  • 1
Vaterpolo reprezentacija Srbije; Nikola Rađen Foto: MN Press

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen posetio je danas Opštinu Gračanica, gde je najavio otvaranje škole vaterpola i plivanja.

Kako se navodi u saopštenju, Rađen je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što prvi put dolazi na Kosovo, kod dragih prijatelja iz Gračanice, što je plod saradnje koja traje unazad četiri godine.

- Početkom jula meseca želimo da ovde pokrenemo školu vaterpola i plivanja za decu do 17 godina, koja će biti deo jedne lepe stvari i koja će se održavati u narednom periodu svakog leta ovde. Saradnja traje unazad četiri godine, a sada smo odlučili da je proširimo i da se u Gračanici dešavaju škole, akademije i kampovi. Veliko je zadovoljstvo što je gradonačelnik naišao na lepu nameru i što imamo punu podršku sa njegove strane i svih čelnih ljudi iz Gračanice. Mislim da počinjemo da ispisujemo lepu sportsku istoriju u Gračanici i da će za mališane biti prava avantura ono što će se desiti u julu mesecu - kazao je Rađen.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je izuzetna čast ugostiti poznatog i proslavljenog vaterpolistu Nikolu Rađena i što će zajedno raditi na projektu škole plivanja i vaterpola.

- Izuzetna mi je čast ugostiti našeg proslavljenog vaterpolistu. Naša saradnja traje i posebno mi je drago što ona nije završena jednom aktivnošću, kada su 12 mališana iz opštine Gračanica bili gosti u njegovoj školi vaterpola. Ove godine želimo da organizujemo kamp u kojem će naša deca učiti da plivaju i igraju vaterpolo. Postigli smo dogovor da to bude početkom jula i smatram da je to velika stvar što će imati priliku da upoznaju naše vaterpoliste, a nakon toga u zimskom periodu i da budu deo škole u Beogradu“, rekao je Popović.

Predsednik opštine Rađenu je uručio maketu Gračanice i ikonu Presvete Bogorodice,a nakon razgovora Rađen je obišao bazen Hacijenda u Gračanici, gde će se u julu organizovati škola plivanja i vaterpola.

Video: Kakvi su Rađenovi planovi za kraj karijere, šta će raditi posle i kakva je budućnost vaterpola?!

(Telegraf.rs/Tanjug)



Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA