≫ 

Srpske odbojkašice "rasturile" Belgiju: Od naših devojaka nema jačih, grabe ka prvom mestu u grupi

Još jedna ubedljiva pobeda izabranica Zorana Terzića - 3:0 (25:21, 25:21, 25:21)

  • 4
Odbojka žene, Evropsko prvenstvo EP, odbojkaška reprezentacija Srbije,  Srbija - Belgija Foto: MN Press

Od odbojkašica Srbije nema boljih. Izabranice Zorana Terzića još jednom su pred beogradskom publikom pokazale svoju superiornost, prosto su plesale na terenu protiv do sada najjačeg rivala - Belgije i nisu dozvolile rivalkama ni ovoga puta da dođu bar do jednog seta. Naprotiv, naše devojke su i posle trećeg kola ostale potpuno perfektne - 3:0 (25:21, 25:21, 25:21).

Već u prvom setu smo mogli da vidimo nagoveštaj onoga što nas čeka. Nakon nešto jačeg početka Belgije, devojke Zorana Terzića su preuzele konce i koliko do polovine ovog dela igre su stekle prednost od četiri poena koju su sačuvale do kraja, igrajući "poen za poen". Belgijanke nisu imale nikakve šanse i na kraju mogu da budu zadovoljne sa rezultatom koji je stajao na semaforu na kraju prvog seta.

U drugom je Belgija ipak uspela da unese kakvu-takvu dramu, kada je prišla na 22:21, ali je Tijana Bošković rekla da se neće šaliti sa rivalkama, pa je Srbija na njenim krilima vezala tri poena i imali smo reprizu rezultata iz prvog seta.

U poslednjem setu nije bilo apsolutno nikakve drame. Belgija se "raspala" odmah na startu, nije igra naših rivalki zaista ličila kako treba i navijači su mogli da uživaju u pravoj rapsodiji izabranica Zorana Terzića, koji je u završnici kao i uvek pružio šansu i mlađim naših odbojkašicama da upišu minute na terenu.

Srbija naredni meč u Beogradu igra u utorak od 20.00 časova, a protivnik će biti reprezentacija Azerbejdžana. Dan kasnije u istom terminu je zakazan veliki derbi sa Ruskinjama za prvo mesto na tabeli u grupi.

TOK MEČA: SRBIJA - BELGIJA 3:0 (25:21, 25:21, 25:21)

3. SET

25:21 - Sjajna akcija Srbije za kraj i naravno Tijana Bošković! Još jedna ubedljiva pobeda Srbije. Neverovatno, sva tri seta rešena su istim rezultatom u našu korist.

22:18 - Naše devojke su došle do odličnog poena iz bloka, da bi potom belgijanke ipak posle servis greške smanjile na dobro poznata četiri poena razlike. Još tri poena dele naše devojke od pobede.

17:13 - Kao da smo pretplaćeni na ovaj rezultat posle 30 poena u svakom od setova. Belgijanke su se malo trgle, pa je ponovo "samo" četiri razlike. To ne treba da nas brine, sve smo bliže pobedi.

13:7 - Nastavlja Belgija da se raspada, naše devojke zaista igraju fantastično. Uživanje je gledati izabranice Zorana Terzića, koje će kako stvari stoje upisati treću pobedu na ovom Evropskom prvenstvu.

7:3 - Puca Belgija po svim šavovima. Njihov trener je tražio tajmaut da pokuša da zaustavi našu seriju, ali je Tijana Bošković uzvratila još jednim monstruoznim smečom. Bližimo se brzoj završnici i ovog meča grupne faze.

2. SET

25:21 - Kao furija su protutnjale naše odbojkašice Srbije u završnici ovog seta. Prišle su Belgijanke na 22:21, a onda ih je dočekao hladan tuš koji je servirala Tijana Bošković. Na sve to došao je i efektan blok. Repriza rezultata iz prvog seta.

21:19 - Prišle su malo Belgijanke u završnici ovog drugog seta, ali Srbija i dalje sve drži pod svojom kontrolom i bliži se osvajanju ovog dela igre.

17:13 - Isti rezultat koji je bio u prvom setu nakon 30 odigranih poena imamo na snazi i u drugom setu. Tijana Bošković nastavlja da dominira u svakom segmentu.

11:9 - Odbojkašice Srbije uspostavljaju kontrolu, baš kao i u prvom setu. Selektor Belgije pokušava tajmautom da razreši probleme, ali kvalitet jasno dolazi do izražaja u ovim momentima.

5:5 - Gotovo identičan početak drugog seta. Ponovo je na snazi potpuni egal, što će reći da su Belgijanke zaista uhvatile "konac" kada je igra Srbije u pitanju. Nadamo se da će naše devojke brzo uspeti da se odlepe.

1. SET

25:21 - U nokdaunu se našla jedna belgijska odbojašica posle moćnog smeča Tijane Bošković. Srbija je osvojila prvi set, iskoristila je drugu set loptu!

22:18 - Još tri poena neopdhodna su našim devojkama da privedu ovaj set kraju. Pokušao je Zoran Terzić tajmautom da "ubrza" stvar, ali Belgijanke se ne daju i drže se na četiri poena zaostatka.

17:13 - Igra se uglavnom poen za poen u poslednjih nekoliko napada. Uspele su Belgijanke da uspostave ravnotežu, ali deluje da je isuviše kasno da nešto urade, pošto naše devojke uspevaju da odbiju sve njihove pokušaje.

12:8 - Srbija polako preuzima inicijativu u prvom setu. Naše devojke su uspele da stabilizuju prijem, servisom uspevaju da nateraju rivalke na greške i stoga imaju +4.

5:5 - Belgijanke su nešto bolje otvorile meč, povele su sa 1:3, ali su devojke Zorana Terzića vrlo brzo sve vratile u egal.

PRE MEČA

Obe prethodne selekcije pale su posle furioznog nastupa izabranica Zorana Terzića. Bosna i Hercegovina je baš kao i Francuska uzela samo 43 poena protiv Srbije, a kada govorimo o Belgijankama, one su za sada ostvarile samo pobedu protiv Azerbejdžana, pošto su bile slobodne u prvom kolu.

Utakmica se igra u "Beogradskoj areni", poseta bi mogla da bude nadmašena i u odnosu na jučerašnji dan, a kako Evropsko prvenstvo bude odmicalo, treba očekivati sve više navijača u najvećoj srpskoj dvorani. Na kraju, nadamo se i uz zlatnu medalju.

Video: Odbojkašice Srbije doputovale u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA