≫ 

Odbojkaši u borbi za medalje na Evropskom prvenstvu: Rasturili Holanđane za plasman u polufinale!

Sjajno su danas igrali momci Bobe Kovača i posao rešili u tri seta

  • 18

Video: Pobeda! Bravo momci: Srbija se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva

Lagano kao jedan, dva, tri! Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Gdanjsku, što znači da nastavljaju svoj pohod ka odbrani titule prvaka Starog kontinenta. Danas, za razliku od pre dva dana protiv Turske, nije bilo ama baš nikakvih problema, pošto su momci Bobe Kovača uspeli da slave sa uverljivih 3:0 (25:23, 25:20, 27:25).

Danas je naša igra bila daleko organizovanija, momci su bili mnogo staloženiji i kao rezultat svega, procenat realizacije je porastao u odnosu na meč protiv Turske. Sve to je jako bitno, uzimajući u obzir da Srbiju sada čekaju dva najvažnija meča na prvenstvu. Jedna pobeda ih deli od nove medalje, a sa dve će odbraniti zlato.

Prvi set bio je jako tesan i Holanđani su uspeli da polovinom ovog perioda igre čak pređu u prednost, koja je u jednom momentu u završnici iznosila i tri poena. Ipak, dobrim servisima, naši momci su anulirali taj zaostatak, pa su u odlučujuće poene ušli sa psihološkom prednošću.

Kod naše prve set lopte, delovalo je da je Srećko Lisinac izbacio loptu u aut prilikom servisa. Međutim, selektoru Bobi Kovaču se učinilo da je ta lopta ipak kačila liniju i njegova pretpostavka se ispostavila kao tačna. Tako je na najbolji način "odnet" prvi set u našu korist.

U drugom delu igre su se Holanđani potpuno "raspali". Brzo smo stigli do sedam poena prednosti, posle čega smo apsolutno sa pola muke uspeli da dođemo do prednosti od 2:0 u setovima. Jesu naši rivali u završnici malo istopili razliku, ali ni približno da zaista zaprete.


SRBIJA - HOLANDIJA 3:0 (25:23, 25:20, 27:25)

Dvorana: Ergo Arena, Sopot

SRBIJA: Kovačević 15, Petrić, Peković, Krsmanović, Ivović 10, Jovović 2, Perić, Atanasijević 1, Luburić 11, Majstorović, Podraščanin 5, Lisinac 8, Todorović, Okolić

HOLANDIJA: Kimink 2, Ter Horst 5, Van der Ent, Dronkers, Jorna 7, Tuinstra 7, Otevanger, Abdel-Aziz 14, Ter Mat 6, Parkinson 2, Andringa, de Vajer, Viltenburg 4


Dosta dugo se u trećem setu igralo poen za poen, sve dok na servis nije stao Uroš Kovačević. Tek tada su naši momci uspeli da uspostave kontrolu, došli su do solidna tri poena zalihe, koju su potom uspeli da održe do samog kraja, kada su rivali ipak uspeli da unesu dramu u ovaj period igre.

Srbija sada čeka rasplet u drugog četvrtfinalnog duela koji se igra u Ostravi, nakon kojeg će saznati protivnika u polufinalu koje će biti odigrano u Katovicama. Protivnik će im biti ili Italijani ili Nemci u subotu, verovatno u ranijem terminu.

TOK MEČA

 

3. SET

27:25 - POBEDA! SRBIJA JE U POLUFINALU!

25:24 - MEČ LOPTA! Srbija je na poen od pobede! Tajmaut Holandije.

24:24 - Drama se nastavlja, Holanđani nisu iskoristili set loptu. Igraće se na razliku.

21:20 - Uh, biće ipak drame. Holandija je prišla na poen zaostatka, ali je potom usledio aut i greška tehničara ove reprezentacije.

18:16 - Sada je na servisu bio Luburić. Posle njegovog odličnog servisa stigli smo do +3 još jednom, ali su Holanđani uzvratili.

*Evo na koji način smo dokrajčili Holanđane u drugom setu:

Video: Imamo ima dva seta prednosti: Vodimo sa 2:0! Uroš Kovačević sjajno prolazi pored Holanđana

14:11 - Nastavlja da se igra poen za poen, što naravno odgovara našim odbojkašima. Nije mnogo učinio selektor Holandije na tajmautu, osim što je zaustavio seriju Srbije.

12:9 - Odlično reaguje Kovačević, Srbija stiže na +3 sredinom trećeg seta. Prvi tajmaut koristi selektor Holandije u nadi da će napraviti poslednji pokušaj da zaustavi naše momke.

7:7 - I dalje se igra poen za poen, Srbija ima blagu prednost, ali se još ne može zaključiti ko je bliži osvajanju ovog perioda igre. Servis greška Lisinca.

3:2 - Na startu trećeg seta imamo egal. Naši momci diktiraju tempo, ali nisu uspeli da se rezultatski odvoje.

* Evo kako su naši momci okončali prvi set:

Video: Srbija grabi ka polufinalu Evropskog prvenstva: Odbojkaši osvojili prvi set nakon uspešnog čelindža

2. SET

25:20 - VODIMO SA 2:0! UROŠ KOVAČEVIĆ SJAJNO PROLAZI PORED BLOKA HOLANĐANA!

24:20 - ČETIRI SET LOPTE ZA SRBIJU! Blizu smo vođstva od 2:0!

21:18 - Prišli su Holanđani na tri poena iza leđa naših odbojkaša. Nadamo se da će Srbija ubrzo privesti set kraju i da nećemo gledati novu dramu.

20:15 - Kakav servis Srećka Lisinca! Imamo pet poena prednosti, samo još pet nas deli od vođstva od 2:0!

17:13 - Ušli smo u period seta kada se igra poen za poen. Holanđani nisu uspeli da se približe dodatno, pa naši momci i dalje imaju solidnu zalihu pred završnicu.

14:10 - Uspeli su Holanđani malo da istope prednost Srbije, ali i dalje je sve u rukama naših momaka.

12:5 - Razbija sada i Luburić odbranu Holanđana, a potom Lisinac servisom donosi +7 Srbiji. Tajmaut traže Holanđani, koji imaju velikih problema da zaustave naše tehničare.

8:3 - Odlična igra srpskih odbojkaša, Holanđani su baš pali nakon izgubljenog prvog seta, a naši momci odličnim servisom uspevaju da održe kontrolu.

6:2 - Već naši momci imaju četiri poena prednosti protiv Holanđana i suvereno grabe ka osvajanju drugog dela igre.

2:0 - Odličan početak drugog dela igre za našu selekciju. Nadamo se da će naši momci što pre privesti posao kraju protiv Holanđana.

1. SET

25:23 - DOBRA LOPTA! AS! GREŠKA SUDIJA! Srbija osvaja prvi set nakon uspešnog čelindža!

24:23 - SET LOPTA ZA SRBIJU! Očekivali su Holanđani da će naši produžiti napad, a Uroš Kovačević je smečovao u polje. Tajmaut Holandije.

23:23 - Sledi veoma važan poen...

22:22 - Definitivno će nijanse odlučiti u ovom prvom setu. Problem je što su Holanđani ti koji diktiraju tempo, nadamo se da naši momci neće pokleknuti pod pritiskom.

20:20 - Biće drame u prvom setu! Uspeli su naši momci da poravnaju rezultat, a selektor Holandije sada traži tajmaut kako bi uspeo da konsoliduje igru svog tima.

15:18 - Ne valja, Holanđani su se sada odlepili na tri poena prednosti i dosta su bliži da prelome prvi set u svoju korist.

14:16 - Holanđani su uspeli da preokrenu rezultat i sada imaju blagu prednost u ovom prvom setu, ništa naravno još nije rešeno.

11:10 - I dalje je rezultat jako tesan, naši momci diktiraju tempo, ali Holanđani su konstantno poen ili dva iza.

7:7 - Taman su naši momci vezali dva poena, a Holanđani su uzvratili na identičan način, pa je rezultat ponovo nerešen.

5:5 - Naši momci su sasvim dobro započeli prvi set, ali Holanđani im ruku na srce ne dopuštaju da se tek tako odvoje. Igra se poen za poen.

PRE MEČA

 

U osmini finala Holanđani su se takođe namučili protiv potpunog autsajdera, ekipe Portugala, koja je uspela da im uzme dva seta i da ih oznoji na putu ka četvrtfinalu. Može se reći da nijedna od ekipa neće moći da se žali na umor, pošto je u prethodnoj fazi provela gotovo identično vreme na parketu.

Poslednji put smo sa Holanđanima igrali minulog juna, kada smo odneli pobedu posle pet setova. Prethodno smo se sa istom selekcijom sastali u januaru, kada smo takođe slavili, ali u tri seta. Nadamo se sličnom epilogu i večeras!

Video: Orlovi posle drame srušili Tursku: Srbija u četvrtfinalu EP!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    14. septembar 2021 | 19:10

    Nema ovde vise od 10 komentara, koga zanimaju momci koji igraju ZA Srbiju..bruka! Bravooo, bravo, bravo odbojkasi!

  • Немања 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    14. septembar 2021 | 19:43

    Свака част момци, најбољи сте 💪💪💪 СРБИЈАААААА 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Ајмо

    14. septembar 2021 | 19:57

    Лагано, опрашите лале

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA