Petrić sanja finale Evropskog prvenstva: "Ne želimo da se zaustavimo, svi bi da nas skinu sa trona"

U polufinalu naše odbojkaše čekaju Italijani

  • 0
Odbojka Srbija Slovenija Foto: Tanjug/AP

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj, a danas je saznala da će se u Katovicama u subotu sasatati sa Italijom, koja je u tri seta "zgromila" Nemačku.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije, Nemanja Petrić istakao je da se selekcija neće zaustaviti tu, već da će jurišati na pobedu i plasman u finale, gde bi branili titulu osvojenu na prethodnom šampionatu Starog kontinenta.

- Sigurno da ne želimo da se zaustavimo. Svesni smo da nas čeka težak posao u polufinalu, i kao i uvek imamo vremena da se spremimo za to polufinale - rekao je Petrić.

Ocenio je da je reprezentacija na pravom mestu - u borbi za medalje, ali ističe da nije bilo lako stići do najbolja četiri tima Evrope.

- Jako mi je drago što smo uspeli da dođemo do ovde, jer nije lako kada si evropski šampion da ideš dalje, jer svi su tu da probaju da te skinu sa trona. Izdržali smo sve pritiske, i dobili teške mečeve - rekao je kapiten Srbije.

I Marko Podraščanin uveren je da naši momci mogu dalje, jer su formu podizali iz meča u meč. Ističe da mu je drago što protivnik nisu Poljaci.

- Bitno je samo da ne igramo protiv Poljske, po mom mišljenju oni su glavni favoriti posle neslavnog završetka Olimpijskih igara - kaže odbojkaš Srbije.

Video: Pobeda! Bravo momci: Srbija se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA