Kakva dominacija srpskog vaterpola: Juniori "potopili" Grčku za titulu prvaka Evrope!

Sjajna igra u drugom poluvremenu omogućila je našim momcima da slave protiv Helena

  • 3
Juniori vaterpolo Foto: Youtube / Printscreen / FINA

Velika dominacija srpskog vaterpola. Posle seniora u Tokiju, omladinaca na svetskom u Pragu, sinoć su i momci koji su tek napunili 17 godina pokorili Evropu pobedivši u finalu Grčku - 10:6!

U prvoj četvrtini sjajna odbrana Srbije sprečila je Grke da naprave bilo koju izglednu akciju. Napad je rezultirao sa dva gola, prvi Kovačevića posle odličnog šuta i drugi Kojića sa igračem više sredinom tog dela igre.

U drugom delu druge četvrtine Grci su došli do daha. Iz dva uzastopna napada su izjednačili a zatim pred sam kraj došli i do prvog vođstva . Srpski napad nije funkcionisao sve do dobijenog igrača više kojeg je Stanić pretvorio u gol za izjednačnje, a 19 sekundi pre velikog odmora je Dimitrijević vratio prednost na stranu Srbije.

Još jednom su Grci izjednačili početkom trećeg dela, a onda je krenula srpska serija. Za dva i po minuta smo videli tri lopte u mreži rivala. Strelci su bili Mušikić i dva puta Brešćanski. Sa plus tri je Korolijin sastav ušao u poslednjih osam minuta utakmice.

Gol kapitena Božovića za 8:4 početkom završnog dela je stavio tačku na pitanje pobednika. Raspoloženi Brešćanski i Mušikić posle odbranjenog peterca našeg golmana su povećali prednost na 10:5. Slavlje je samim tim moglo da počne.

Viktor Urošević bio je MVP turnira, a za reprezentaciju Srbije uz njega su nastupili Radoslav Virijević (Radnički Kragujevac), Petar Pajković (Vojvodina), Pavle Mušikić (Banjica), Zoran Božović (Partizan), Andrija Jauković (Banjica), Petar Stanić (Valis), Viktor Urošević (Taš), Aleksandar Kovačević (Valis), Nikola Kojić (Partizan), Marko Dimitrijević (Partizan), Vuk Anđelić (Beograd), Rodoljub Gajić (Crvena zvezda), BogdanBrešćanski (Vojvodina), Mihajlo Pavlović (Banjica), Veljko Fuštić (Beograd).

Članovi stručnog štaba bili su Miloš Korolija kao glavni trener, Slobodan Nikić i Mijat Mijatović kao pomoćnici, Miodrag Nastić kao lekar i Goran Čanković kao tim-lider.

Video: Tivat dočekao šampiona i bilo je spektakularno: Mandić je morao da zaustavi auto i izađe van

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    19. septembar 2021 | 21:34

    Само да не буде као са фудбалом!

  • M

    19. septembar 2021 | 21:29

    Napravise im 3 bazena klosari

  • mama vaterpoliste

    20. septembar 2021 | 12:21

    Krajnje je vreme da drzava ulozi u ovaj sport. Potrebni su novi bazeni. Potrebni su placeni termini za treninge. Ovo sve roditelji finansiraju i jako je tesko. Svaki trening, turnire, pripreme, opremu... sve placaju roditelji. Vreme je da se to promeni i da se drzava ukljuci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA