≫ 

Štefanek nosio Zuraba na rukama uz "Srbija, Srbija": Luda proslava svetske titule!

Datunašvili je ponovo proneo slavu naše zemlje

  • 5

Naturalizovani Gruzin, koji brani boje Srbije u rvanju, Zurab Datunašvili, osvojio je titulu prvaka sveta u rvanju u kategoriji do 87 kilograma.

Posle bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju, Zurab je na fenomenalan način zaokružio takmičarsku godinu svetskim zlatom i ponovo je proneo slavu Srbije u svetu.

Zurab je u finalu savladao Belorusa Maskeviča sa 9:1, a nakon što je osvojio titulu usledilo je veliko slavlje.

Tu se pridružila i delegacija Rvačkog saveza Srbije, ostali članovi naše reprezentacije, ali i legendarni Davor Štefanek, olimpijski šampion u rvanju iz Rija.

Upravo je na rukama Štefaneka i rvača Perice Dimitrijevića Zurab završio nakon osvojene titule. Šampiona su tako nosili kroz hodnik uz uzvike "Srbija, Srbija".

Pogledajte kako je to izgledalo u videu na početku teksta.

Zurab za Srbiju inače nastupa od 2020. godine, nakon što je zbog sukoba sa gruzijskom rvačkom federacijom odlučio da napusti svoju matičnu reprezentaciju, nakon što ga je predsednik Rvačkog saveza Gruzije udario šipkom u glavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladen milunic paris

    11. oktobar 2021 | 10:21

    To su ljudi boje se za zastavu svoje zemlje iako je gruzijac znamo kako postao srbin. Ali kako se Benzema , Mbape, Jorginho, i ostali bore za svoje zemlje i pevaju himne.Ako ne volis za koga igras nemoj ni da igras.

  • Mane

    11. oktobar 2021 | 10:18

    Bravo

  • Mix

    11. oktobar 2021 | 10:34

    Svaka čast pravoslavni brate Zurabe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA