≫ 

Pazarci pokrenuli postupak istupanja iz lige: "Mnogima ćemo olakšati da se ne ponovi"

Nema mira posle incidenata na meču sa Crvenom zvezdom

  • 33
Navijači Zvezde sa transparentom Foto: RK Novi Pazar

Član upravnog odbora RK Novi Pazar Husein Memić izjavio je da će klupskom rukovodstvu predložiti istupanje iz Arkus lige Srbije. Povod je ponašanje navijača Crvene zvezde koji su skandirali sa tribina pogrdne parole na račun protivnika tokom meča domaćeg rukometnog šampionata.

Memić kaže da je tokom utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu "na nacionalnoj osnovi vređan ceo jedan narod" i dodaje da će zbog toga pisanim putem odmah podneti ostavke na funkcije u upravnim odborima Arkus lige i Rukometnog saveza centralne Srbije.

- Ne možemo da ćutimo. Mnogima ćemo olakšati da se ove stvari više ne dešavaju - dodao je Memić.

On je naveo da je tri dana pre utakmice upozorio direktora lige da Pazarci neće tolerisati skandiranja na nacionalnoj i verskoj osnovi izrazivši očekivanje da do njih neće doći.

Memić je ocenio da je uspostavljen sistem u kojem ljudi žmure kada se neprijatnosti dešavaju Novopazarcima, a da bi potpuno drugačija reakcija usledila ako bi se nešto slično desilo na fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru.

- Sada će da se digne prašina samo zbog toga što smo reagovali. Kako sada mi da organizujemo utakmicu u Novom Pazaru, da opet mi budemo krivci i ti koji su nekom nešto napravili. Svi ćute jer ih je strah - dodao je Memić.

Predsednik RK Novi Pazar Mujo Šaćirović rekao je da je standard dvostrukih aršina poslednjih godina sve aktuelniji. Trener Hasan Memić osvrnuo se na komentare sa društvenih mreža, gde mu se zamera što nije prekinuo utakmicu u Beogradu.

- Moraju bolje da pogledaju. U 39. ili 40. minutu prekinuo sam meč, više nije moglo da se izdrži. Želeli smo da ne dođe do većih nereda, da publika ne siđe na teren. Reagovao sam kod delegata, nije me ni pogledao. Da sam ušao i izveo ekipu bili smo žestoko kažnjeni svi. Nisam imao drugi način, jedino što sam mogao da je da pozovem tajm-aut i da ih tako povučem s terena. U zapisniku je zavedeno da je delegat prekinuo utakmicu, što nije tačno - naveo je trener Pazaraca.

Video: Ošašavićete od njenih očiju i senzualnih usana: Najlepša rukometašica na Balkanu ima poznatog brata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    11. oktobar 2021 | 19:15

    А ВИ МАТЕ ПРАВО ДА ПОНИЗУЈЕТЕ СРПСКИ НАРОД И СВОЈУ ДРЖАВУ ГДЕ ЖИВИТЕ ГОСПОДО ПАЗАРЦИ ??КАД ПОЗИВАТЕ НАСЕРА ОРИЋА И УБИ СРБИНА ОНДА НИКОМ НИШТА ??

  • Pp

    11. oktobar 2021 | 19:53

    Slobodno se i iselite iz Srbije, idite u Tursku.

  • Marko

    11. oktobar 2021 | 19:37

    Povedite i fudbalski klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA