≫ 

Datunašvili posvetio zlato bivšem predsedniku Gruzije koji je u zatvoru

Gruzin se setio nekadašnjeg predsednika svoje zemlje

  • 7
Olimpijske igre 2020 Tokio rvanje Zurabi Datunashvil Ivan Huklek Foto: Tanjug/AP

Srpski rvač Zurab Datunašvili osvojio je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu šampionata u Oslu savladao Belorusa Kirila Maskeviča 9:1.

Belorus je poveo, ali je srpski rvač sa dva fantastična poteza osvojio devet poena i borba je bila završena.

Datunašvili je nastavio sjajnu seriju u ovoj godini, nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prventvu u Varšavi i bronzane na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Posle velike pobede i uspeha on je na društvene mreže okačio sliku na koj oko struka nosi zlatni pojas, a u jednoj ruci drži zlatnu medalju. Uz to, obukao je majicu na kojoj piše „Oslobodite Sakašvilija“.

Mihail Sakašvili je bivši redsednik Gruzije koji je na toj poziciji u dva mandata boravio od 2004. do 2013. godine posle čega je optužen za korupciju po više osnova uz zaprećenu kaznu od 11 godina zatvora.

Zurab Datunašvili Printskrin: Instagram/Zurab.datunashvili

Sakašvili je iz Gruzije otišao u Ukrajinu gde je bio u egzilu sve do 1. oktobra 2021. godine, kada se vratio u domovinu.

Datunašvili je i sam napustio Gruziju kada je 2019. godine pretrpeo napad prvog čoveka rvačkog saveza koji mu je naneo telesne povrede.

On se od tada takmiči pod zastavom Srbije kojoj je ove godine pored svetskog zlata doneo i bronzu sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Video: DatuNAŠvili u Telegrafu: Ide u Pariz po zlato, u kafani naručuje Halida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA