≫ 

Vlasnik Arsenala platio 700 miliona evra da izbegne suđenje za selidbu NFL tima u drugi grad

Sten Krenke pristao na nagodbu sa Sent Luisom odakle je preselio Remse 2016. godine

  • 0
Sten Krenke, FK Arsenal, vlasnik Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Američki biznismen i vlasnik Arsenala Sten Krenke, pristao je da plati 700 miliona evra kako bi izbegao suđenje zbog odluke da Remse, NFL tim koji je u njegovom vlasništvu, preseli iz Sent Luisa u Los Anđeles.

Kako navodi Los Anđeles Tajms, Krenke i NFL su pristali da plate ogromnu odštetu, kako bi izbegli spektakularno suđenje koje je trebalo da počne u Sent Luisu sledećeg meseca uoči Superboula.

Tužba je podneta 2017. godine i navodi da je preseljenjem tima u Los Anšeles prekršena politika lige oko preseljenja timova, prema kojem su klub i NFL trebalo da ulože sve napore da zadrže tim u Sent Luisu.

Gradonačelnik Sent Luisa istakao je da je zadovoljan što je postignut dogovor, jer se zatvara dugo poglavlje za njegov region i da se za zajednicu Sent Luisa obezbeđuje stotine miliona dolara, uz izbegavanje neizvesnosti suđenja i žalbenog procesa uz dodatak da još odlučuju šta će uraditi sa novcem.

Sent Luis je tražio odštetu od četiri milijarde dolara, kao i plaćanje naknade za preseljenje i povećanje vrednosti franšize.

Sve ovo dolazi u vreme kada je Krenke na udaru navijača Arsenala, koji su nezadovoljni rezultatima kluba i poslovnom politikom.

Arsenal je doduše uspeo da se posle užasnog početka sezone konsoliduje i da napreduje do petog mesta na tabeli Premijer lige, ali je u poslednjem kolu brutalno poražen od Liverpula sa 4:0, što je navijačima jasno stavilo do znanja kakva je razlika između klubova koji se bore za titulu i Arsenala.

Krenke je prema procenama "težak" 10,7 milijardi dolara, ali će i za njega ovo plaćanje odštete biti težak udarac.

Video: Ko je najplaćeniji sportista ikada?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA