≫ 

Ništa od prvog mesta u grupi: Rukometašice teško poražene od Ruskinja, sudije inicirale debeli minus

A, tako je sve izgledalo dobro u prvih 20 minuta

  • 15
Rukometašice Srbije poražene od Islanda

Foto: EHF

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rusije 32:22 u poslednjem kolu grupe, te će u narednu fazu Svetskog prvenstva preneti dva boda.

Naše dame su bile solidne u prvom delu prvog poluvremena, ali su sutkinje iz Nemačke ovaj meč pretvorile u igru mačke i miša. Sumnjiva isključenja, još sumnjiviji prestupi, pa se ono jedno vođstvo iz 18. minuta izgubilo kao rukom odnešeno.

U drugoj fazu, Srbija će igrati sa Francukom, Crnom Gorom i Slovenijom za prolaz u četvrtfinale SP.

Pratile su naše devojke, u prvih 15 minuta pet puta vraćale egal (5:5), a onda i u jednom momentu povele.

I pored crvenog kartona Marije Petrović, koja je isključenja zbog laktanja, uspevale su Srpkinje da se zadrže u igri.

Ipak, nakon dva isključenja, ruski kolektiv je spojio seriju od 6:0 i sa šest golova otišao na veliki odmor.

Odolevale su naše devojke da ne odu na dvocifreni minus, ali on se desio na sedam minuta do kraja. Najveća razlika je bila 12 golova (31:19 i 32:20), ali je na kraju zaokruženo na 10 sa brza dva gola u završnici.

Najbolje u našem sastavu bile su Stoiljković i Radojević sa po četiri gola, a Jovović i Lovrić su dodale po tri pogotka.

U pobedničkom sastavu, nezaustavljiva bila je Managarova sa sedam, dok su je ispratile Skorobogačenko i Ilina sa po četir gola.

Video: Prva žena koja je zaigrala za mušku ekipu: Prelepa Špankinja je ispisala istoriju rukometa

TOK MEČA

 

II poluvreme

60. minut (32:22) - Kraj meča. Poraz naših devojaka, ali na to je mirisalo već od velike pauze. Idemo u drugu fazu, ali sa dva boda i sa drugog mesta.

52. minut (17:27) - Imamo dvocifren minus u ovom trenutku. Ostaje gorak ukus i sećanje na dobre momente prvog poluvremena, ali poraz je sada neminovan.

45. minut (15:23) - Mogla je ovo da bude do sada i manja razlika, ali smo promašili sedmerac. Održavaju se Ruskinje na pristojnoj razdaljini.

40. minut (13:21) - Ne odustaju naše, pogotovo ne Stoiljković koja je došla do četiri pogotka upravo sada.

35. minut (10:19) - Nastavlja se slobodan pad srpskih rukometašica i sada je i -9. Ne možemo da zaustavimo Managarovu koja ima već četiri gola i čini se da je meč sada već dobio pobednika. Makar do kraja da se odigra hrabro, jer Srpkinje nisu baš same zaslužne za ovaj deficit.

I poluvreme

30. minut (9:15) - Arbitri iz Nemačke su se, moramo priznati, ogrešili već nekoliko puta o naše rukometašice. Jako čudne odluke i diskutabilno isključenje iskrojilo je sada već prevelikih +6. Sve što se gradilo većinom prvog poluvremena, palo je u poslednjih 7-8 minuta. Trebaće nam čudo za nešto više.

23. minut (9:11) - Od jednog do drugog tajm-auta nismo postigli niti jedan gol. Ruskinje su se rastrčale po terenu, imale su ponovo igračicu više i rešavale sve pretežno po krilima. Mora Srbija biti oprezna, ne sme dozvoliti veliko odvajanje protivnicima.

18. minut (9:8) - Evo prvog vođstva Srbije u meču! Stamenić je dobila loptu na levom krilu i lobovala Kaplinu. Imamo prvi tajm-aut.

15. minut (6:7) - Pretilo nam je da odemo i na -3, ali su naše odigrale dobru defanzivu, spojile blok i obezbedile Kojićevoj da smanji ponovo na jedan gol zaostatka.

10. minut (5:5) - Direktan crveni karton za Srbiju! Marija Petrović je isključenja zbog lakta koji je završio u glavu protivnice, te su sutkinje reagovale posle snimka. Držimo se i stalno smo u koraku sa Rusijom.

7. minut (2:3) - Srpska selekcija do sada nije bila u prednosti, ali je golovima Petrović i Radojević dva puta vraćala egal. Za sada, Ilina nam zadaje najveće probleme.

PRE MEČA

 

Obe reprezentacije su savladale Poljsku i Kamerun i obe će zbog pobede nad Poljakinjama sigurno sa dva boda u narednu fazu, ali bi trijumfom u međusobnom okršaju zaradile još dva boda.

Na srpskoj strani je i gol razlika, jer su naše dame dale dva gola više i primile dva gola manje.

Mladi sastav Srbije ima još jednom priliku da dokaže kvalitet i što je najbitnije, prikaže lepu sliku za budućnost.

U drugoj fazu, Srbija će igrati sa Francukom, Crnom Gorom i Slovenijom za prolaz u četvrtfinale SP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA