≫ 

Aleksandri Havran „Beogradski pobednik“, srebro i dve bronze za Srbiju

Veliki uspeh srpskih strelaca u Beogradu

  • 0
Zorana Arunović i Damir Mikec Foto: SSS

Zavesa na Internacionalno prvenstvo Beograda, koje je završeno u “Bel ekspo centru”, po tradiciji je spuštena Velikom nagradom Beograda.

Na “Gran priju” su svi strelci učestvovali u jedinstvenoj, apsolutnoj konkurenciji, a osvajači prvih mesta su, sem medalja nagrađeni i zlatnim statuama “Beogradski pobednik”.

Srpski strelci su izborili četiri odličja.

Pehar “Beogradski pobednik” za najbolju takmičarku puškom otišao je u ruke mlade Aleksandre Havran. Zorana Arunović je zauzela drugo mesto vazdušnim pištoljem, dok su dve bronze “upucali” Milenko Sebić (puška) i Damir Mikec (pištolj).

Juniorka Aleksandra Havran je zablistala u takmičenju dama puškom. U vrlo uzbudljivom finalu trijumfovala je sa vredna 252,3 kruga, ostavivši za krug iza sebe drugoplasiranu Ukrajinku Viktoriju Sukorukovu.

- Kraj turnira nije mogao biti lepši. U subotu sam osvojila zlato u juniorskoj konkurenciji, a danas stigla do pobede u apsolutnoj kategoriji. Nije bilo lako, imala sam tokom celog finala veliku tremu. Trudila sam se da o tome ne razmišljam i uspela sam da razbijem tremu, što je dalo rezultat. Ispravila sam greške, koje sam pravila u subotu u seniorskom finalu Trofeja Beograda. Zlato na Velikoj nagradi Beograda mi je do sada najveći uspeh na seniorskim međunarodnim takmičenjima – istakla je posle finala Aleksandra Havran.

Streljastvo Foto: Streljački savez Srbije

Uz Havranovu, u finalu su s našle još tri mlade srpske takmičarke Emilija Ponjavić, Sanja Vukašinović i Teodora Vukojević, koje su se plasirale na peto, šesto, odnosno sedmo mesto. Andrea Arsović, pobednica Trofeja Beograda, je zauzela 12. poziciju.

Zorana Arunović je posle dosta uspona i padova u kvalifikacijama uspela da kao četvrtoplasirana uđe u finale. Na kraju je ipak potvrdila da pripada svetskoj eliti. Osvojila je srebro iza svetske prvakinje Ane Korakaki (Grčka), koja je dominirala u finalu i zlato obezbedila i pre poslednje serije.

Zorana je ovogodišnji turnir završila sa dva odličja. Prvog dana, trijumfovala je na Trofeju Beograda.

- Dve medalje su lepo sijaju. Ipak, ono što sam pružila je bilo ispod onoga što sam očekivala, posebno danas. Dosta sam se mučila u kvalifikacijama, nije mi išlo kako treba. Bilo mi je teško i u finalu. Ipak, stigla sam do postolja, ali današnji nastup je i alarm da sa sestrom i trenerom Jelenom dobro izanaliziram takmičenje i vidimo kako ćemo dalje – iskrena je posle takmičenja bila Zorana.

Uz Arunovićevu, u finale se plasirala i Brankica Zarić i zauzela petu poziciju.

Milenko Sebić je „pogodio” bronzu u takmičenju muškaraca vazdušnom puškom. Ispred Sebića ostali su Mađari Zalan Pekler i Ištvan Peni. Srbiju su u finalu predstavljali Lazar Kovačević (šesto mesto) i Stevan Jovanović (sedmi).

Streljaštvo, Valter kup Foto: Streljački savez Srbije

- Internacionalno prvenstvo Beograda mi je bilo prvo takmičenje vazdušnom puškom posle Olimpijskih igara. Po završetku Igara i osvojene olimpijske bronze u trostavu, bio sam potpuno posvećen radu malokalibarskom puškom, s obzirom da sam njom gađao i na „Kupu predsednika“. Ove sedmice sam ponovo počeo ozbiljno da treniram i vazdušnim oružjem. Kada se sve to uzme u obzirom mogu da budem u potpunosti zadovoljan. Prvi dan je prošao u prilagođavanju, danas sam ušao u takmičarski ritam, kvalifikacije dobro odradio i sa puno motiva i žara za dobrom borbom ušao u finale. Radujem se što sam se takmičenjima vazdušnom puškom vratio sa medaljom – kazao je Sebić.

Posle jučerašnje ubedljive pobede na Trofeju Beograda, Damir Mikec je na VN glavnog grada stigao do bronze vazdušnim pištoljem. U finalu su učestvovala trojica srpskih reprezentativaca. Duško Petrov je zauzeo četvrtu, a Dimitrije Grgić šestu poziciju, pobedio je Bugarin Kiril Kirov, ispred Ukrajinca Viktora Bankina.

- Na Velikoj nagradi Beograda nisam pružio sve što mogu. Nije mi dobro išlo ni u kvalifikacijama, nisam bio pravi ni u finalu, možda me je stigao i umor, ali svaka medalja puno znači, kao i pehar za najboljeg učesnika Trofeja Beograda - kazao je Mikec.

Video: Maša Anić dokazala u plesu ono što je Nole u tenisu : Srbija ima svetske šampione u plesu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA