≫ 

"Protiv Srbije se bacamo i na glavu ako treba": Hrvati silno motivisani pred meč odluke

Utakmica koja bi lako mogla da bude i ključna za prolaz u drugo kolo igra se u subotu od 20:30 sati

  • 4
hrvatski rukometas Foto: Tanjug/Ap

Srpska rukometna reprezentacija u velikom stilu je krenula na Evropskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj, pobeda nad Ukrajinom dala je krila izabranicima Tonija Đerona za ono što tek sledi, a slede najteže moguće bitke - sa Hrvatskom i Francuskom.

I pre starta Evropskog prvenstva znalo se da su Francuzi izraziti favoriti za prvo mesto, a da će Srbija i Hrvatska u diektnom duelu tražiti prolaz dalje (subota, 20:30), i to se upravo dešava. Meč komšijskih selekcija će biti ključan za obe u pogledu dalje sudbine i plasmana u drugi krug.

- Za nas je to možda i utakmica odluke. To nam je ključna utakmica, bez obzira na ishod utakmice protiv Francuske. To je utakmica koju moramo dobiti - kazao je selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Horvat.

Srbija je prošla lako sa Ukrajincima (31-23), Hrvati su poraženi od Francuza (22:27) pa će okršaj drugog kola između Hrvatske i Srbije vrlo vjerojatno odlučivati o prolasku u rugi krug. Podsetimo, samo dva tima mogu dalje iz grupe.

- Znamo se jako dobro, nema tu nekih nepoznanica. Odlučivaće ko će biti psihički stabilniji i ko će biti mirniji. Mi radimo sve kako bi sutra bili pravi - dodao je hrvatski strateg.

ante gadža Foto: Tanjug/Ap

Hrvatski mediji hvale ekipu Tonija Đerone "na sva zvona", pišu kako je Srbija u poslednjih godinu dana, pod vodstvom Španjca, postala daleko ozbiljnija reprezentacija.

- Srbija uvek ima dobre individualce, a sada je na EP došla i sa dobrom ekipom. Igraju 6-0 s dva jaka pivota, agresivni su, zabijaju dosta lakih golova posebno preko desne strane. Za nas je važno da rastemo iz utakmicu u utakmicu. Ovo je neprocijenjivo vrijeme za moje igrače - poručio je Horvat.

Hrvatski mediji podsećaju na bogat istorijat duela Srbije i Hrvatske te konstatuju da je poslednji poraz Hrvatska upisala u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine u beogradskoj Areni. Od tada rukometaši Hrvatske su upisali četiri pobede i jedan remi. Poslednje slavlje 24-21 bilo je pre dve godine u Gracu na Evropskom prvenstvu u 3. kolu. Srbija je tada prvenstvo završila na 20. mestu, a Hrvatska je otišla do finala, odnosno srebra.

- Ko god uđe baciće se na "glavu". Moramo popraviti ulaz u utakmicu, te pokušati ponoviti borbenost - kazao je Tin Lučin koji je protiv Francuske postigao četiri gola.

- Dobro smo ih analizirali, igraju čvrstu 6-0 obranu, dok u napadu imaju dosta šutera i dobre pivote. Biće teška utakmica, ali ako prenesemo borbenost iz utakmice protiv Francuske mislim da se ne trebamo bojati. Nadam se kako će publika ponovo doći u velikom broju -dodao je Lučin.

Zvonimir Sunara je protiv Francuske odigrao prvu utakmicu na velikom takmičenju i biće jedan od aduta Hrvata protiv našeg tima.

- Ne možeš biti zadovoljan kad izgubiš, ali smo pokazali dobre stvri koje moramo zadržati. Pre svega borbenost. Navijači su to prepoznali i bili su nam vetar u leđa. Niti jednog trenutka se nismo predavali. Srbija se digla s novim selektorom, kod njih dosta toga kreće od Kukića na sredini. Imaju i kvalitetne golmane, ali i mi imamo kvalitetne golmane. Očekujem tešku utakmicu, ali idemo po pobedu - poručio je Sunara.

Video: Kapiten Marsenić pred početak EP: Nismo očekivali da ćemo ovoliko biti pogođeni virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    14. januar 2022 | 17:04

    Ustase su ostaju ustase,a vi sebi sto vise da idete na njihovo more da bi oni bolje ziveli i sto vise da nas pljuju i mrze...

  • 5544🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    14. januar 2022 | 16:30

    Koliko nas volite da ste toliko srecni,gde bi vam kraj bio!!Daleko vam lipa kuca!🦧🦧🦧

  • Zoran

    14. januar 2022 | 17:16

    Pumpaju se i naduvavaju ali ovog puta stvarno nemaju šanse Srbija-Hrvatska 25:20.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA