Olimpijski šampion iz Tokija dao podršku Putinu, pa suspendovan iz sporta

Nije ovo baš lak period za sve sportiste iz Rusije...

  • 1
evgenij rilov

Foto: Tanjug/Ap

Ne prestaju sportske organizacije da "lupaju šamare" Rusiji. Posle zabrane Ujedinjenog Kraljevstva da zabrani učešće teniserima i teniserkama na Vimbldonu i ostalim turnirima i Svetska plivačka federacija je odlučila da suspenduje aktuelnog Olimpijskog šampiona Jevgenija Rilova.

Naime, kako se navodi, povod za njegovu suspenziju je bilo njegovo pojavljivanje na mitingu održanom 8. marta povodom proslave godišnjice aneksije Krima.

Jevgenij Rilov je bio samo jedan od nekolicine sportista na stadionu "Lužnjiki", te su zbog toga ovakav čin okarakterisali kao vid podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, zbog čega je i dobio suspenziju.

Inače, Rilov je na Olimpijskim igrama u Tokiju uspeo da osvoji dve zlatne medalje u disciplinama 100 i 200 metara leđno, dok je takođe uzeo i srebro sa štafetom Rusije u 4x200 metara slobodno, dok takođe i drži evropske rekorde u disciplinama 100 i 200 metara leđno..

FINA (Svetska plivačka organizacija) je nešto ranije zabranila takmičarima iz Rusije i Belorusije da se takmiče na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, koje se održava u junu ove godine.

Video: Završila u bazenu, dok traje trka: Ambiciozna majka se previše unela pored sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    22. april 2022 | 11:20

    Zapad je propao kao i fasisti ,mogu samo da mrze ,buducnost je BRIK !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA