≫ 

Sada je i zvanično: Vimbldon zabranio Rusima i Belorusima učešće na turniru!

Pored Vimbldona, njima je zabranjeno i učešće na ostalim turnirima u Ujedinjenom Kraljevstvu

  • 55
Rafael Nadal - Danil Medvedev, Australijan open, finale Foto: Tanjug / AP

Ranije tokom dana objavljena je vest da će ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama biti zabranjeno da se takmiče na Vimbldonu, a sada su to i potvrdili čelnici najprestižnijeg turnira u godini za RTS.

Ovo je dosad možda i najveći "šamar" koji je ruski sport dobio otkako su započeli sukob sa Ukrajinom, njihovi klubovi su izbačeni iz svih takmičenja, mislilo se da tako neće biti sa individualnim sportistima, ali očigledno čelnici Vimbldona "osećaju odgovornost da urade ovako nešto", makar, oni to tvrde u dopisu koji je stigao RTS-u.

- S obzirom na to kakav je značaj turnira u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom sveta, naša odgovornost je da odigramo svoju ulogu u široko rasporostranjenim naporima vlade, industrije, sportksih i kreativnih institucija, u ograničavanju globalnog uticaja Rusije na sve moguće načine - stoji na početku saopštenja.

- U okolnostima sukoba Rusije koja je bez presedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od učešća ruskih i beloruskih igrača na Vimbldonu.

- Zbog toga, naša namera je da sa dubokim žaljenjem, odbijemo učešće svih ruskih i beloruskih igrača na Vimbldonu 2022.godine - zaključeno je u saopštenju.

Zvanična potvrda o zabrani učešća ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama trebalo bi da bude objavljena 26. aprila na prvoj "većoj" konferenciji za medije.

Video: Najbizarnija proslava pobede: Medvedev se pretvorio u mrtvu ribu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer

    20. april 2022 | 17:38

    "Kada vidiš da se na dnu okeana svađaju dve ribe budi siguran da je u blizini neki Englez"- reče Mahatma Gandi. Englezi su najgori narod na svetu, a i šire.

  • Hogar

    20. april 2022 | 17:15

    To je ta zapadna demokratija ..fasizam na delu....

  • Dejan

    20. april 2022 | 17:14

    Anglo-fašisti !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA